Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows na disku D

Zrejme sa tak stalo v Správe diskov. Daj sem Screen zo Správy diskov.

Zmena písmena systémových oddielov je možná, ale len pri uspatých dátach na pevnom disku.

Robí sa to nástrojom tretích strán, z ISO, nabútovaním mašiny. Písmeno abecedy spadá pod zásadu interných systémových dát oddielov, zmenou v zavádzači, ale aj zápisom do Registrov OS Windows.

Ak by si zmenil na nainštalovanom systéme písmeno, nenabehne Windows. Resp. ak by systém nabehol, tak s poškodeným GUI, MUI, pokazenou grafikou zobrazenia, poškodeným užívateľským účtom.

Zrejme máš iba omylom priradené písmeno C: zavádzaciemu oddielu s bootmanažérom v prípade x64 bit. OS, ID HW 0x07 tabuľky NTFS.

Tento oddiel je veľký pri W7 cca 100MiB a pri W10 asi 350MiB.

Predmetný prvý oddiel so zavádzačom je v gr.prostredí Windows bez písmena, nie je hide (skrytý). Preto bolo možné zmeniť jeho písmeno bez ujmy čím sa zmenilo poradie na systémový oddiel s Windows ozn. pod D:\.

Tu je retroaktívna náprava velice jednoduchá, nemusíš preinštalovať systém. Stačí skryť písmeno C:\ so zavádzačom (bootmanažerom), po reštarte PC sa napraví poradie. Windows bude zase na C:\. Bingo!

Písmeno abecedy prípade diskových oddielov je okukaná lahôdka z dielne MS, myslím od IBM. Distrá Linuxu tieto voloviny s písmenami abecedy nepoznajú.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny