Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sledování filmů online

Ahoj, neporadil by mi někdo stránky, kde je možné sledovat filmy online a zdarma? Dlouhou dobu jsem využíval stránky Sledujufilmy.cz ty jsou bohužel nějakou dobu mimo provoz (respektive ty přehrávače).

Ještě jsem zapomněl napsat, pokud možno v CZ

Děkuji za rady

Předmět Autor Datum
Jednalo se o nelegalni sireni filmu ze serveru, ktere se majitelum autorskych prav podarilo myslim p…
RedMaX 15.12.2019 16:39
RedMaX
Aha, děkuji za informaci. Teď už mi došlo, proč to nejede ani na jiných stránkách, zřejmě stejný zdr…
martytv 15.12.2019 16:42
martytv
Už teď vidím, že je to celé postavené na novinkách, Netflix bude hádám to samé ?
martytv 15.12.2019 16:46
martytv
Nekdy behem pristiho roku by mel prijit novy oficialni online kanal Walta Disneyho, nicmene CR v prv…
RedMaX 15.12.2019 16:51
RedMaX
No právě. Já ty torrenty moc nemusím. Rád bych za takovou oficiální/legální službu klidně zaplatil,…
martytv 15.12.2019 16:58
martytv
Nejsi zlodějem. Stahování (nikoliv šíření) pro vlastní potřebu je legální.
Kyncl 15.12.2019 17:03
Kyncl
To je právě ten problém torrentů (sdílení). Proto bych radši uvítal online službu.
martytv 15.12.2019 17:06
martytv
Já bych se ještě zeptal tak do placu, na čem podle vás visí, že tady nemáme nějakou "centrální datab…
martytv 15.12.2019 17:15
martytv
Hlavnim problemem je, ze vydavatelske domy vlastnici prava se mezi sebou nedokazi dohodnout a kazdy…
RedMaX 15.12.2019 17:26
RedMaX
Jako že je ta smlouva tak napsaná, že ten obsah můžou poskytnout pouze TV a nesmějí mít zárověň obsa…
martytv 15.12.2019 17:44
martytv
Můžou ten obsah poskytnout pouze taky, jak jim to dovolí smlouva. A na Netflixu je toho docela dost…
Wikan 15.12.2019 17:59
Wikan
Jako že je ta smlouva tak napsaná, že ten obsah můžou poskytnout pouze TV a nesmějí mít zárověň obsa…
RedMaX 15.12.2019 18:23
RedMaX
Tak TV už je takovej přežitek. Já osobně neznám nikoho ze svého okolí, kdo by na to koukal, mám tedy…
martytv 15.12.2019 18:49
martytv
Moji rodice si poridili HBO Go a na TV uz temer nekoukaji. Stejne i tak jim nosim nejake filmy na fl…
RedMaX 15.12.2019 20:37
RedMaX
starsi generace neni zvykla za sluzby medialniho obsahu platit Tak to bych s takovou určitostí netv… poslední
Wikan 15.12.2019 20:44
Wikan

Jednalo se o nelegalni sireni filmu ze serveru, ktere se majitelum autorskych prav podarilo myslim pres nemecke soudy odstavit. Tudiz vetsina techto stranek zalozenych na stejnych zdrojich videa je mimo provoz minimalne, dokud nenajdou novy zdroj, pokud vubec.

Stale se da filmy stahovat, ty nesifrovane vydrzi na netu obvykle v radu hodin az dnu, ale na webu se daji najit i sifrovane (obvykle pres RAR) videa a na ty jsou majitele autorskych prav vetsinou kratci.

Taky mas druhou moznost - zaplatit a sledovat to oficialne. HBO Go je jen za 169Kc mesicne, Netflix je bohuzel drazsi a je za 269Kc mesicne. Je ale fakt, ze legalne nejde sledovat v CR zdaleka vsechno, co by clovek mohl chtit.

Aha, děkuji za informaci. Teď už mi došlo, proč to nejede ani na jiných stránkách, zřejmě stejný zdroj.

Kouknu na to HBO go, jsem zvědavý jestli je tam nějaká pořádná nabídka. Nezáleží mi totiž na novinkách, ale spíš na tom, aby ta nabídka byla široká.

Nekdy behem pristiho roku by mel prijit novy oficialni online kanal Walta Disneyho, nicmene CR v prvni vlne, pro kterou bylo oznameno spusteni, neni. Snad se dockame brzo. Take HBO bylo koupeno myslim Time Warnerem, ktery oznamil, ze pristi rok vyjde ven s novym HBO Max, teda online kanalem, ktery bude mit nabidku minimalne 10x sirsi nez dnesni HBO Go. Nevi se ale, kdo bude v prvni vlne spousteni a osobne vubec neocekavam, ze by se to tykalo CR, tady nejspis pobezi Madarska franciza i nadale. Ale uvidime, treba se jednou take dockame. :-/

Zatim je to tak, ze kdo je vybiravy a ma zajem jen o neco, tak obvykle zjisti, ze nejvetsi rozptyl nabidky maji pirati pres stahovaci servery, pripadne torrent, ale ten je trochu nebezpecnej.

No právě. Já ty torrenty moc nemusím. Rád bych za takovou oficiální/legální službu klidně zaplatil, nicméně podle všeho asi neexistuje. Pak nezbývá, než být "zlodějem".

Snad se něco objeví. Překvapuje mě, že jsem se nikam neposunuli v tomhle odvětví.

Já bych se ještě zeptal tak do placu, na čem podle vás visí, že tady nemáme nějakou "centrální databázi" nebo jak to nazvat filmů/seriálů kam bych se mohl dostat klidně i za 500,- měsíčně. Vždyť se najde spoustu lidí, kteří se chtěji podívat na filmy například 20 let staré a těm tvůrcům uniká zisk, který by mohli teoreticky mohli mít z takové služby.

Hlavnim problemem je, ze vydavatelske domy vlastnici prava se mezi sebou nedokazi dohodnout a kazdy si chce hrat na vlastnim pisecku. Pritom je logicke, ze si lide nikdy neporidi deset ruznych oficialnich streamu.
Pro nas jako pro CR navic plati, ze momentalne vydavatelum plynou nemale castky od ceskych televizi za prava k vysilani i starych vykopavek a je tu predpoklad tech vydavatelskych spolecnosti, ze ve chvili, kdy budou sami nabizet online, ze najednou o tyhle lehce vydelane penize prijdou a sami se najednou budou muset rvat o kazdeho divaka a do toho se jim nechce.
Podivej se na situaci v PC hrach nebo v hudbe, kdyby nebylo Steamu a Spotify, tak dodnes vsichni vydavaji sva zastarala CeDecka a online neni dostupny zadny obsah. Bohuzel ve filmu nikdo podobny neprisel, samozrejme je tu Netflix, ale bohuzel nemel takovy uspech jako zminena online herni a hudebni sluzba.

Jako že je ta smlouva tak napsaná, že ten obsah můžou poskytnout pouze TV a nesmějí mít zárověň obsah na jiné službě? Jestli je se ptám jako debil, tak sory, do toho vůbec nevidím. Zrovna Steam je dobrý příklad, jak to dělat s digitálním obsahem, já sám ho používám a nemůžu si stěžovat.

A ten Netflix tu imho nikdy nebude mít takový úspěch už kvůli absenci češtiny.

Můžou ten obsah poskytnout pouze taky, jak jim to dovolí smlouva.
A na Netflixu je toho docela dost česky, většinou s titulky, ale i s dabingem nebo dokonce přímo české filmy. Samozřejmě velká většina je toho v originále s anglickými titulky. Což se ale zase hodí pro výuku.

Jako že je ta smlouva tak napsaná, že ten obsah můžou poskytnout pouze TV a nesmějí mít zárověň obsah na jiné službě?

Ano, to byva caste a bohuzel na tuto praktiku presel i Netflix.

Nicmene mysleno to bylo i tak, ze kdyz zacnou vydavatele sirit filmy digitalne, tak tradicnim TV odejde cast divaku a tudiz ty TV uz nebudou mit penize na nakup filmu u vydavatelu. Jednoduse soucasny obchodni model a ten digitalni se vzajemne prekryvaji a oba najednou pravdepodobne fungovat nebudou. A vydavatelum se menit system nechce.

Tak TV už je takovej přežitek. Já osobně neznám nikoho ze svého okolí, kdo by na to koukal, mám tedy na mysli své vrstevníky. Akorát rodiče na to koukají, protože nejsou moc technicky zdatní a PC je vůbec nijak neláká.

Tak to vypadá, že než se tohohle modelu zbavýme, budu taky důchodce a mladí už se na to budou koukat ve svý hlavě :-D

Moji rodice si poridili HBO Go a na TV uz temer nekoukaji. Stejne i tak jim nosim nejake filmy na flashce, ktere na tom HBO nejsou.

Urcite je TV predevsim pro dnesni starsi generaci, ale zase znam i ctyricatniky, kteri na ni koukaji taky. Tudiz nez se zbavime TV, bude to trvat jeste dlouho.

Je stopro pozitivni, ze mlada generace uz na TV temer nekouka.

---

Co se tyka prechodu na online sluzby, tak hlavni problem vidim v tom, ze starsi generace neni zvykla za sluzby medialniho obsahu platit. Tady vidim obrovsky prostor pro zlepseni u televizniho obsahu, ktery bohuzel nechteji soucasni vydavatele dat zdarma za zadnou cenu. Vem si u PC her, kolikrat tvurci nabizeji ruzne akce, ve kterych se da hra poridit zdarma, to laka nove zajemce a kdyz si jednou poridis Steam, pravdepodobne uz tam zustanes a budes si i kupovat. Podobne v hudbe mas Spotify zdarma a protoze lidi nechteji poslouchat reklamy, casem mnozi prejdou na placeny model.
Moji rodice taky zkusili 3 mesice HBO Go zdarma (byla akce HBO na CZC v ramci nakupu) a uz u nich zustali. Tady jsem presvedcenej, ze by se vyplatilo online filmovym sluzbam vice podobnych akci, pouha nabidka prvniho mesice zdarma (Netflix, HBO Go) bez radne propagace opravdu nestaci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru