Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC se odpojuje od internetu

Dobrý den , prosím o radu cca týden se mám stolní PC po zapnutí připojí k internetu a vše běží , ale po 5-10 minutách se odpojí od routru , je připojen kabelem , zkoušeli jsme i jiné kabely a vývody , bohužel neúspěšně , na kabelu běží i IP kamera a další PC a to je v pohodě vše o je připojeno přes WIFI taky běží, takže je to pouze v tom PC máme WIN 7 a AVG antivir , synek zkoušel různá nastavení a stav je stejný , vždy po vypnutí a zapnutí chvíli běží a pak se odpojí , v pátek mu běžel i půl hodiny , nemá někdo typ co přenastavit , nebo smazat , případně typ na program který by diagnostikoval kde je chyba děkuji za každou radu

Předmět Autor Datum
Zkusit bez AVG. V době výpadku zkusit příkazem PING na adresu routeru, jestli bude nějaká odpověď.…
host 16.12.2019 21:28
host
začni odinstalací avg shitu a žádné jiné svinstvo místo toho necpi. protože avg nic nechytí (a spywa…
lední brtník 16.12.2019 21:40
lední brtník
Dobrý večer modem VDSL Comstred VR 3031 , počítač by měl být v pohodě bez internetu běží a vše jde ,…
Peru 16.12.2019 22:30
Peru
je to už dost jetý kousek, nadávky uživatelů na netu na ten krám jsou 4 roky staré. dsl topí ještě o… poslední
lední brtník 17.12.2019 20:56
lední brtník

začni odinstalací avg shitu a žádné jiné svinstvo místo toho necpi.
protože avg nic nechytí (a spyware stejně nepozná jako ostatní antiviry), stáhni třeba adwcleaner a nech proskenovat. (nebo jiné čistidlo)

potom pozakazovat všechny hovadiny, které se automaticky spouští po startu. běžná záložka "po spuštění" z msconfig.exe nestačí, zvlášť když to dělá až po nějaké době.
ms autoruns -> záložky: logon (po spuštění), services (služby cizích výrobců), scheduled tasks (naplánované úlohy) ... opatrně ale nesmiřitelně vybírat a zakazovat. zbytečnosti rovnou odinstalovat.

když spojení přestane fungovat, jaký je výpis příkazu (v okně cmd.exe):

ipconfig -all

jak je nastavená proxy v ovládacích panelech - internet - připojení - dole místní síť? nemá tam být nic.

není to doufám nějaký velmi starý pc s přehřívajícím se chipsetem nforce?

Dobrý večer modem VDSL Comstred VR 3031 , počítač by měl být v pohodě bez internetu běží a vše jde , konfiguraci nevím , starší synek jede na Linuxu a NB připojil i na tento kabel a celý den bez výpadku , prý nikde nenašel radu jak postupovat , jak přijede předám mu vaše rady , osobně to taky typuji na antivirus , nebo jinou aktualizaci něčeho , mladší synek na tom dost hraje online hry , momentálně je na NB prý mu taky jedna sekce vypla internet, ale ta prý na stolním ani nebyla , o výsledku dám vědět děkuji

je to už dost jetý kousek, nadávky uživatelů na netu na ten krám jsou 4 roky staré.
dsl topí ještě o něco více než běžné routery, zároveň jsou v provozu namáhané elektrickými přepěťovými špičkami ze vstupního vedení. čili ten router vůbec nemusí být v pořádku jako nový.

cetin - majitel telefonních linek se chlubí jak zrychlí dsl připojení. dá se u nich snad zjistit, jestli v okolí neplánují zvedat rychlost.
pak by mělo smysl než dokola platit návštěvy technika koupit nový router.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru