Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem windows 10 licence za 100/200/kč, aukro/ebay, legal?

Zelená příšerka:
klasický samostatný Windows 10 oem (předpokládám OEM:NONSLP):
Home 2999 Kč
Pro 3999 Kč
Lenovo Gaming L340-15IRH (bez OS) 18989 Kč
Lenovo Gaming L340-15IRH (Win 10 Home, předpokládám OEM:DM vytvořený OEM výrobcem Lenovo) 21989 Kč
Rozdíl 3000 Kč.
Stačí?
A ještě pár detailů:
Navíc licence OEM:DM se generuje pro konkrétní pc/notebook a podle mě je licenčně vázaná na tento jedinečný zápis (úplně pro každý pc/notebook) v efi a podle mě je použití klíče na jiném zařízení nelegální, i když technicky aktivaci provést na základě DM klíče jde.
DM můžou být vázané na typ zařízení, předpokládám, že na některé slabší zařízení může MS totožnou licenci prodávat levněji.
Nemusel proběhnout první prodej DM licence se zařízením, ty licence se do oběhu mohly dostat přímo od OEM prodejce.
A klidně by šlo ještě pokračovat.

Co se týče druhého odstavce, osobně to vidím tak jak jsem psal: "Netuším co takovému člověku hrozí, předpokládám, že zaplacení dvojnásobku ceny licence majiteli produktu, tedy stejně jako v případě toho, kdo si nelegální licenci pořídí zadarmo, jenže ten aspoň nepodporuje podvodníky." Psal jsem "hrozí", a že se to stane je hodně nepravděpodobné. Co jsem si všimnul, tak se něco podobného například řešilo v případech, kdy se vyšetřoval nějaký šílený warezák ve smyslu uploader a to, že se řešil i nelegální software na jeho pc byl jen vedlejší výsledek toho, že se ten člověk vyšetřoval jako uploader a policie měla jeho pc. A pak záleželo na domluvě jak se s majiteli software domluví...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny