Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem windows 10 licence za 100/200/kč, aukro/ebay, legal?

nejsem tak bohatý, abych platil za SW, stačí když platím za HW

Kdyz to rekne kazdy, tak spousta vyborneho softwaru nevznikne nebo brzo umre, protoze i vyvojari softwaru musi z neceho zit.

Ohledne OEM licenci Windows, tak pocita se deska a procesor, ty jak vymenis, tak muzes kupovat licenci Windows znovu. Pevny disk vymenit muzes. Resenim muze byt, ze koupis drahou krabicovou licenci bez zavislosti na hardwaru.

Ja ovsem kupoval tyto levne OEM licence dve a obe funguji uz nekolik let. Jednu jsem dal i s PC rodicum a druhou pouzivam na soucasnem PC.

Nicmene mam jeste jedno PC na chalupe a tam mam aktivaci zajistenou pres KMS, myslim, ze pouzivam knihovnu snad od mistniho radce kacikac. Ale tam to mam docasne prave z toho duvodu, ze az pristi rok vymenim hardware, tak by mi to prestalo fungovat a kupovat licenci na jeden rok, kdyz vim, ze ten upgrade PC budu delat, se mi nechtelo ani tu druhotnou licenci za levno. A ten PC nemam ani kam dal poslat, teda pocitam s nim na linux, takze by to byly vyhozene penize.

S prvni vetou souhlasim, jednal v dobre vire. Kacikac to rozporoval kvuli cene, neco ve stylu: kdyz ti nekdo proda letosni uplne novy iPhone za tisicovku, tak ti musi byt jasne, ze je kradeny. No ja jsem presvedcen, ze v pripade druhotne licence je cena OK. Nelze si myslim delat rovnitko mezi licencema, ktere MS prodava koncakum a druhotnou licenci, ktera je v EU povolena.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny