Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Opakovaný štartovací proces pri zapínaní PC

pořád předpokládám, že máš bootovací disk typu gpt, s uefi bootem, že na ssd samsung leží všechny uefi oddíly. podle těch nastavení by to mělo po zapnutí bootovat korektně.
ve správě disků (raději inteligentnější minitool partition wizard) má být vidět, že m.2 disky jsou jen datové, nemají žádný jiný oddíl.

https://ibb.co/61jBxrb ... v os type nech uefi

https://ibb.co/1QzhZry ... after ac power lost: z fast/normal bych v tvém případě nechal normal boot, přesto píšeš žádná změna. (když se fast zakáže, je jasné že se už nenabízí)
priorities ... boot#1: win boot manager.
jako boot#2 nemá smysl m.2 disk, který nemáš bootovací. mohlo by tam být externí záchranné médium, ale jeho volbu ještě blokuje nastavení secure boot, csm, os type uefi i pořadí bootu. nech znova win boot manager, nebo ten samsung.

https://ibb.co/N6G7HFQ ... csm:
launch csm: šlo by disabled nebo auto https://ibb.co/SVphFVN
při enabled je pod tím boot device control: vidím možnost uefi only https://ibb.co/yBmbXRr
další jako networ devices, pcie: ignore https://ibb.co/pzyxd8C
storage: legacy only, bývá asi default https://ibb.co/ccQvGtQ

https://ibb.co/FHPtXSd ... setup mode: ez - to má být nějaký zjednodušující wizard. těžko říct, co se stane při advanced mode.

k vypínání pc: pc a všechno k němu připojené mám přes přepěťovou prodlužovačku. nevypínám ho z elektriky, jen když odjíždím z bytu na delší dobu.
vím že se to aspoň při bouřce doporučuje. známý, který bydlí na rovině a v blízkosti baráku měl sousedův vysoký strom, takto přišel o počítač.

vyžaruje elektromagnetické žiarenie.

pc zdroje mají měnič do 300kHz (dlouhé vlny). to je příliš nízký kmitočet na nějaké šíření i na nějaký vliv na člověka. pc zdroj je plechový, stejně jako bedna = elektromagnetické stínění.
nejde o to, že by to nějak rušilo tebe, spíš jiné "nízkofrekvenční" spotřebiče - proto ten kov.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny