Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NAS server, hlavně pro PLEX

Pod pojmem NAS si dnes vetsina predstavi jiz hotove reseni ktere koupi, osadi disky a pouziva. Neni problem si jej ale postavit sam na vlastnim HW, stejne tak jak popisujes ze jsi postavil ze stareho PC. Tazatel se na to ale neciti.

Akorat bych te musim vyvest z omylu - RAID neresi a nikdy neresil zalohy, jen dostupnost dat, ktera napriklad u domaciho uloziste (narozil od zaloh) neni tak kriticka.
Spotreba zalezi na vyberu komponent a operacniho systemu pro "domaci uloziste". Mam prumernou spotrebu okolo 25W s i3-6100T a 5xHDD, diky "SSD cache" jsou disky vetsinu casu v idle rezimu a ani pro cteni nebo nahodny zapis neni potreba probouzet vsechny disky.

K PLEXu a jinym mediaserverum... ty nabizeji moznst spravy knihovny medii na jednom miste a taky moznost jehjiho prehravani takmer kdekoliv... v ten pripad muze prijit ke slovu transcoding, kdy je potreba upravit datovy tok, format videa, audia na miru prehravaci na kterem si chces napr. video prehrat (televize, mobilni telefon, webovy prohlizec, KODI, ChromeCast atd.). Pak neni potreba pripojovat zbytecne dalsi plnohodnotny PC.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny