Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sony TV vs Samsung TV

Ovladač slouží (alespoň u mně) k přepínání kanálů a nastavování hlasitosti. Nechci a nebudu se učit "chytré" gesta multistisky a podobné chujoviny na "magických" ovladačích, když nacvakat číslo kanálu pomocí tlačítek (která jsou vždy na optimálním místě) je otázka 1 vteřiny a na ovladač se ani nemusím dívat, natož abych na něj svítil. Je to zdaleka nejrychlejší způsob, všechny ty EPG, virtuální klávesnice apod. jsou pomalejší. Navíc se rozmáhá nešvar u nových TV, že neumožňují výmaz nechtěných kanálů a leckdy ani jejich seskládaní podle vlastního pořadí (a když to jde, je to pakárna). Dneska je to zvláště výživné, chytám kromě CZ multiplexů i Rakušáky a Slováky, to je celkem cca 50 kanálů.

Na TV se koukám zřídkakdy a rozhodně nejsem otrok televize (a jejího ovládání, které vymyslel nějaký úchylný a zneuznaný profesor ergonomie), naopak, televize má sloužit a nevyžadovat pozornost.

edit: je to úplně stejné, jako dotykáče v autech namísto tlačítek - na první pohled vypadá ovládání např. klimy pomocí touchscreenu jako cool věc, ale kdo fakt jezdí hodně, bude vždy preferovat klasická točítka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny