Předmět Autor Datum
Osobně bych zvolil tu Sony, pokud by to mělo být z těchto dvou. Důvody: - averze na samošung - divn…
touchwood 28.12.2019 18:45
touchwood
Tak to já zase Samsung, protože ho mám a ovladač považuju za skvělý :-D A teď si vyber.
Wikan 28.12.2019 18:48
Wikan
Za mě teda Samsung má lepší QLED VA panel...(pokud jde o obraz)
sambilionk 28.12.2019 19:02
sambilionk
Jen pozor, nove Samsungy neumi prehravat DivX a videa s DTS zvukovou stopou. Aby pak nenastalo nemil…
CalebCox 28.12.2019 19:31
CalebCox
fa.Sony sa solídne pohoršila čo sa týka výrobkov najnižšej a strednej cenovej kategórie oproti kvali…
Kilo.Viktor 28.12.2019 19:19
Kilo.Viktor
fa.Samsung sa solídne pohoršila čo sa týka výrobkov najnižšej a strednej cenovej kategórie oproti kv…
RedMaX 28.12.2019 20:01
RedMaX
Je to tak :) Proste vyjma "premium" rady je Sony i Samsung fakt nic moc. Ale obe vybrane patri do "p…
lucifer 28.12.2019 20:07
lucifer
tak za takový ovladač jako je tady: https://www.samsung.com/cz/tvs/uhdtv-ru7402/UE43RU7402UXXH/ přes…
touchwood 28.12.2019 21:05
touchwood
Proč?
Wikan 28.12.2019 21:06
Wikan
To je jen otazka zvyku - zvykl jsem si asi tak za ... 10 minut. ;) Fakt nekde uplne jinde nez ta SON…
lucifer 28.12.2019 21:12
lucifer
Presne, k cemu je mi ovladac posypany milonem tlacitek, kuli kteremu musim zastavit film, rozsvitit…
CalebCox 28.12.2019 21:23
CalebCox
Ovladač slouží (alespoň u mně) k přepínání kanálů a nastavování hlasitosti. Nechci a nebudu se učit…
touchwood 29.12.2019 09:55
touchwood
Neni daleko doba a vlastne uz to nekde i funguje, ze reknes "tv zapni se", televize odchyti, co rekn…
RedMaX 29.12.2019 10:07
RedMaX
Jak jsem psal v dalsim tematu... bezna PC, respektive graficke karty neumi HDMI-CEC,Pomoci ktereho b…
CalebCox 29.12.2019 10:42
CalebCox
Ja nikde nerikam, ze nema hlasove ovladani budoucnost a ze to neni vec, ktera lidem pomaha.* Ale opr…
RedMaX 29.12.2019 12:18
RedMaX
Nikomu nic nevnucuju, jen poukazuju na to ze doba se trosku zmenila od doby banatych CRT obrazovek ;…
CalebCox 29.12.2019 15:38
CalebCox
Já vím, a přesně tohle mi nesmí do baráku.
touchwood 29.12.2019 11:06
touchwood
Poud ti slouzi k nastavovani hlasitosti a prepinani kanalu, nevim co se ti na zjednodusenem Samsung…
CalebCox 29.12.2019 10:33
CalebCox
tak to zopakuju: chybí mi numerická klávesnice.
touchwood 29.12.2019 11:08
touchwood
Volitelne si muzes koupit za par drobnych dalkove model "gumova hruza s infradiodou a padesati tlaci…
lucifer 29.12.2019 11:55
lucifer
nemaje samošungu, je mi to úplně putna. :-) Jeho gumové ovladače jsou taky měřítkem nekvality.
touchwood 29.12.2019 13:37
touchwood
Zrovna podle ovladače si televizi tedy alespoň já nevybírám :-D Teď jsme měnili kvůli DVB-T2 a použí…
mlok8 29.12.2019 00:16
mlok8
No tak třeba já mobil zahazuju, pokud jen trochu můžu a jedinou ovládací aplikaci k TV tam mám tu, k…
touchwood 29.12.2019 10:15
touchwood
:-D:-D:beer:
jezekhifi 29.12.2019 16:01
jezekhifi
Kurna jak to tady čtu, tak moje HD tv Philips cca 10 let stará neumí nic, jen kvalitní obraz a (no z… poslední
jezekhifi 29.12.2019 16:03
jezekhifi

Jen pozor, nove Samsungy neumi prehravat DivX a videa s DTS zvukovou stopou. Aby pak nenastalo nemile prekvapeni.

Sony ma vyhodu i nevyodu v AndroidTV, ktera nabizi pomerne sirokou a rozsirujici se zakladnu aplikaci. Bohuzel nektere televize s timto systemem docela zlobi (casto prave Sony a Philips). Praveke dalkove ovadani je taky horsi oproti tomu dodavanemu k Samsungu.

fa.Sony sa solídne pohoršila čo sa týka výrobkov najnižšej a strednej cenovej kategórie oproti kvalitatívnej úrovne pred 30 a viac rokmi. Od Sony sú dobré snáď už len TOP modely. Dokonca v súčasnosti už ani televízne štúdiá nenakupujú Sony techniku, čo bola vždy ich doména v minulosti.

fa.Samsung sa solídne pohoršila čo sa týka výrobkov najnižšej a strednej cenovej kategórie oproti kvalitatívnej úrovne pred 5 a viac rokmi. Od Samsungu sú dobré snáď už len TOP modely.

Tim nerikam, ze se Sony nezhorsila, jen ze u Samsungu je to v blede modrem. :-/

Je to tak :) Proste vyjma "premium" rady je Sony i Samsung fakt nic moc. Ale obe vybrane patri do "premium" kategorie a mely by byt OK.

Samsung "Q60" je jen edge-led, Sony ma direct led = z techhle dvou bych bral Sony, je technicky rozhodne lepsi. Primym konkurentem od Samsungu by byl az model Q70 - pak bych bral radeji Samsung. Sony ma fakt HNUSNE dalkove, a Android je tamagoči - v TV bych ho osobne zrovna moc nechtel.

Ovladač slouží (alespoň u mně) k přepínání kanálů a nastavování hlasitosti. Nechci a nebudu se učit "chytré" gesta multistisky a podobné chujoviny na "magických" ovladačích, když nacvakat číslo kanálu pomocí tlačítek (která jsou vždy na optimálním místě) je otázka 1 vteřiny a na ovladač se ani nemusím dívat, natož abych na něj svítil. Je to zdaleka nejrychlejší způsob, všechny ty EPG, virtuální klávesnice apod. jsou pomalejší. Navíc se rozmáhá nešvar u nových TV, že neumožňují výmaz nechtěných kanálů a leckdy ani jejich seskládaní podle vlastního pořadí (a když to jde, je to pakárna). Dneska je to zvláště výživné, chytám kromě CZ multiplexů i Rakušáky a Slováky, to je celkem cca 50 kanálů.

Na TV se koukám zřídkakdy a rozhodně nejsem otrok televize (a jejího ovládání, které vymyslel nějaký úchylný a zneuznaný profesor ergonomie), naopak, televize má sloužit a nevyžadovat pozornost.

edit: je to úplně stejné, jako dotykáče v autech namísto tlačítek - na první pohled vypadá ovládání např. klimy pomocí touchscreenu jako cool věc, ale kdo fakt jezdí hodně, bude vždy preferovat klasická točítka.

Neni daleko doba a vlastne uz to nekde i funguje, ze reknes "tv zapni se", televize odchyti, co reknes, posle to na server do Amazonu, tam provedou prevod hlasu na text, zjisti, jaky prikaz jsi zadal a patricny pokyn odeslou do televize, ktera se "sama" zapne. Stejne tak prepnuti kanalu zase reknes nazev stanice, posle se to na servery .... ]:)

Mne treba zajima jen zapnuti TV (propojeno do PC) a kdyby bylo tlacitko umistene primo na TV, jak to byvalo drive, tak bych nepotreboval ovladac zadny. :-/

Jak jsem psal v dalsim tematu... bezna PC, respektive graficke karty neumi HDMI-CEC,Pomoci ktereho by jsi tu TV zapnul. Me takto staci "houknout" na virtualni asistentku (pouzivam Siri, ackoliv neni perfektni - ale kazda z platforem co jsem testoval ma sve nedokonalosti) ATV zapne televizi a reciver... to same kdyz to potrebuji vypnout ;-)

Ja nikde nerikam, ze nema hlasove ovladani budoucnost a ze to neni vec, ktera lidem pomaha.* Ale opravdu se ti zda, ze je rozumne efektivni misto pouziti jednoducheho tlacitka a infra signalu mezi ovladacem a televizi, posilat data nekam pres pulku sveta na server, rozkodovat o jaky pokyn se jedna a naslednou zpetnou vazbou zase zaslanim pres pulku sveta ten pokyn provest?

Vazne to dava smysl to lidem vnucovat jako jedinou alternativu kdyz by mohli k TV dat proste jednoduchy energeticky mnohem efektivnejsi ovladac se zapinacim tlacitkem, prepinanim vstupu a numerickou klavesnici, vic mnozi z nas nepotrebuji.

---

* Uz jsem to tu psal kdysi, Amazon Alexa uz dokazala objasnit i vrazdu diky tomu, ze zaznamenava veskery obyvakovy provoz. Z toho plyne nevrazdit manzelku v obyvaku, nevyplati se to! A treba jednou dokazi tyto systemy i sami rozpoznat co by se mohlo stat a zavolaji policii driv nez se to stane, takze nebudou slouzit jen k objasneni zlocinu, ale i k predchazeni. Takze pozitivni vlastnosti systemu hlasoveho ovladani ja nerozporuju, presto si myslim, ze je to trochu prehnane.

Nikomu nic nevnucuju, jen poukazuju na to ze doba se trosku zmenila od doby banatych CRT obrazovek ;-)
Ovladac Samsungu funguje jako jiny bezny ovladac... jen dal pryc nepotrebna tlacitka a komunikuje s TV po Bluetooth ne po IR. Moznost hlasoveho asistenta je tam jako bonus navic. Nemam zkusenosti s Bixby od Samsungu, ale Google Assistant na AndroidTV fungje napr. na vyhledavani velice dobre, nemel jsem potrebu pouzivat vrtualni klavesnici.

Zapinani vypinani (nejen) TV hlasovymi povely mi prijde efektni i efektivni... resi sekvenci ukonou kterou bych musel provadet rucne (a nechci ji provadet plne automaticky). Napr. pri prichodu domu zapnu takto cele AV vybaveni v obyvacim pokoji a prehodim si aktualne poslouchanou hudbu z telefonu do AV reciveru... Kdyz jdu spat jednou frazi vypinam veskere AV vybaveni a s ucitym spozdenim svetla. Nemusim hledat ovladac, nemusim k vypinaci apod.

Poud ti slouzi k nastavovani hlasitosti a prepinani kanalu, nevim co se ti na zjednodusenem Samsung ovladaci nelibi, jelikoz presne to nabizi :-D
Mene dulezite a v podstate nevyuzivane funkce jsou schovane v menu.

P.s. k memu prikladu - i Pioneer u novjesich AVR pochopil ze neprehledny ovladac kupou tlacitek neni spravnou cestou, nove modely maji DO jiz znacne zjednodusene

Zrovna podle ovladače si televizi tedy alespoň já nevybírám :-D Teď jsme měnili kvůli DVB-T2 a používám jenom mobil na ovládání... Člověk to má pořád u sebe, nemusí to hledat po stole, v kuchyni nebo nedej bože v pokoji dětí, pes ani kočka to nerozkouše a nebude to mít jako hračku a v rodině se o to nepereme. Ovladač od televize leží někde ještě v plastovém sáčku v krabici :-) A při správném výběru aplikace člověk nemusí ani nic na mobilu přepínat a šikovně si to přes Samsung gesta nastaví na hrany telefonu, takže to ovládá pouze pomocí gest. Je 21. století, nevím, proč bych měl používat ovladač.

No tak třeba já mobil zahazuju, pokud jen trochu můžu a jedinou ovládací aplikaci k TV tam mám tu, která umožňuje vstup do servisního menu (protože to používám v práci).

I v 21. století (zejména v něm) jsem zastáncem ergonomie a inteligentního ovládání, které slouží mně a ne já jemu, ne nějakých poblbaných gest, která si musím pamatovat. Kladivo je taky stejné už více než 2 tisíce let, a i když hřebík zatlučeš v 21. století i outdoorovým telefonem, tak kladivo bude vždy nejefektivnější.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru