Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows 7 - hlásí konec podpory

Argumentuješ nezmyslami.... "tejto distribúcii Linuxu chýba live verze v češtine" je nedostatok? Prosím? Windows ani nemá live verzi vôbec, tak čo tu porovnávaš za pičovinu? Live Windows neexistuje, Live Linux áno tak ako tieto keci sú fakt mimo.
Distribúcia vhodná pre bfu vlákno, to je toľko subjektívnych kecov, to není argument, a ani sa tam nerozoberá to čo ty kecáš.

Zkoušel jsem nějakou variantu na netbook, ale to, co se mi líbilo a bylo i poměrně svižné, tak nebylo delší dobu podporováno a nebyly na něj potřebné programy, a to co bylo moderní a aktuální, tak by skoro stejný moloch, jak Windows.

Skutočne? A čo si skúšal? Pretože ja mám skúsenosti s rôznymi debian based, a nepoznám distribúciu pomalšiu než Windows, brenchmarky súhlasia so mňou, moloh? 6-8GB vs 20-30GB na disku, to kecáš zas nezmysel.
WindowsXP? Ten nemá podporu a už veľa programov ani hier na tom nejde vôbec alebo ak tak stará verzia, ktorá má ale problémy, lebo tak npríklad u prehliadaču, XP umožňuje verziu na ktorej nefunguje už polovica webstránok korektne, pretože tá polovica používa nové veci ako CSS Grid, a tak sa layout totálne rozpadne v XPčku. Alebo League of Legends, nenainštaluješ na XP, na Linux v pohode. Tak čo točíš?

Dále jsem zjistil, že některé programy, třeba mnou za drahé peníze koupená a používaná Pohoda, prostě na Linuxu nejede, ať dělám, co dělám, nemluvě o různých HW orientovaných programů na podporu různé elektroniky, takže bych musel Windows tak jako tak používat v dualbootu, ale v takovém případě jej mohu používat rovnou jako primární systém.

Jasné, povedz čo ti nešlo. Ať ti môžem vytrieť zrak... inak je to aj naopak, na Linuxu je mnoho softvéru ktorý na Windows 10 nejde. Môžem začať PulseEffects, a skončiť pri Docker a Kubernetes, ktorý ak už ide tak len v pro verzii Win10 obsahujúca Hyper-V. Inak si vo WIndowse neškrtneš. V Linuxe áno. Áno nejde absolútne všetko v Linuxe čo vo Windowse ale je toho minimum a pre 99% používateľov všetko potrebné funguje aj v Linuxe, a zas máš iný softvér, ktorý vo Win nemáš.

Ja som hodne náročný používateľ, a nechýba mi v Ubuntu vôbec nič. Vo Windowse by mi chýbalo mnoho vecí. Nehovoriac o funkciách samotného systému, ako virtuálne prac. plohy (áno má niečo také aj Windows, ale absolutne sú s tým pozadu, a nefunguje to tak dobre) alebo mnoho ďalších vecí, ako aj bindovanie kláves priamo v systéme absolútne ľubovolne ako chceš. Vo Win potrebuješ k tomu externé programy a aj tie fungujú omedzene. Alebo aj functionality, ktoré Windowsák ani nepočul.

Tak nekecaj nezmysli. Nehovorím že všetko v Linuxe funguje čo vo Windowse, ale nemôžeš povedať že vo Windowse ide všetko, ani tam nejde mnoho vecí čo ide v Linuxe, a ceľkovo Linux je na tom lepšie, a rozhodne není ani pomalí, ani moloh, a ten argument s jazykom v prípave live verzie si odpusť keď live Windows ani neexistuje. (áno existujú neoficálne cesty, ktoré sú problematické, ale to je tak všetko, a aj tam nefunguje ľubovolný jazyk)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny