Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak upravit rám a celkový styl Windows?

Je to stejné minimálně v rozsahu win9x až win7 (novější neznám) a i v linuxu je to dost podobné (skoro se mi chce říct stejné), akorát se to v různých systémech a jejich verzích jmenuje jinak. Skiny se snad šířily (počínaje win97 (tj. 95 s aktualizací OSR2)) v textových souborech s příponou theme kde byly odkazy, takže bylo potřeba k tomu dodat potřebné bitmapy (pozadí, ikony, zvuky...), ale to si snad na povel nainstalovat motiv dělal windows sám (už ani nevim, tohle bylo moderní kolem přelomu tisíciletí, od té doby jsem to nepoužíval), exáč je nesmysl, to zavání tak akorát virem.
Jen tak pro orientaci postup ve win vista (jiné po ruce nemám): Ovládací panely -> Individuální nastavení -> Barva a zobrazení okna -> Upřesnit > ... a tam je spousta položek, tloušťka rámu (a i jeho barva) se třeba jmenuje Okraj aktivního okna, ale je tam toho mnohem víc a dá práci se v tom neztratit.
Pokud vím, tak toto okno nastavení je stejné od pětadevadesátek po sedmičky a věřim že i dál (ovšem novější windousy znám jen z okna rychlíku), liší se jen cesta k němu, v 95 byla přímočařejší.
To pokud jde o vzhled; nastavení myši, ikon plochy, zvuků a co já vím čeho je zase jinde. Ale aspoň už je to soustředěné v tom Individuálním nastavení.
Tlačítka v titulku se zřejmě měnit nedají (dá se měnit jen jejich velikost), nebo přinejmenším ne bez větších zásahů do systému.
P.S.: Neni od věci před prováděním takových změn si současný stav zazálohovat jen namísto nabízeného názvu MyTheme (nebo třeba Oblíbený motiv ... to mi právě nabízí vista) dát něco logičtějšího, třeba Záloha20200105, bude se to pak líp hledat, pokud to bude potřeba.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny