Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 8 - modra smrt - diagnostika HDD

Dobry den

Na starsom NT Acer aspire v3-571g-53214g1tmakk mi po 6 rokoch padol Windows 8. System sa nacita velmi pomali, konci to bud seknutim NT na hlavnej obrazovke alebo modrou obrazovkou bez textu.

Skusal som recovery cez F8 - F12 pricom mi nejde vyvolat klasicke boot menu, v biose som nastavil moznost boot menu na enable. Stiahol som si Windows 8.1 DVD, kde sice mam pristup avsak nefunguje obnova systemu a ani oprava. Pokusim sa este zalohovat vsetky dokumenty na externy hdd cez Ubuntu bootable DVD a nasledne reistalovat system.

Potreboval by som vsak radu ako diagnostikovat cez prikazovy riadok HDD? Vypis z chkdsk /r je tu https://ibb.co/6N5Lqqq . Viete z toho prosim nieco vycitat? Aky prikaz mam volit aby som zistil ci je HDD na dalsie fungovanie pouzitelny alebo chybny? Ako som pisal mam moznost pouzit instalacne DVD Windows a tak sa dostat na prikazovy riadok. V pripade ak reinstalujem system SN Windowsu sa automaticky nacita z Biosu? V pripade ak cez prikazovy riadok vymazem cely HDD pridem o MBR?

Dakujem za odpovede a Vas cas.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny