Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kopírování z Google tabulek do jiných programů se zachováním formátování

Zdravím, jelikož jsem lenoch lenivý, tak ani po nějakém čase jsem stále nebyl schopen namapovat excel na webové stránky a své dotazníky, takže si to nechávám vše ukládat do Google tabulek. Nacházím ale problém v tom, když mi tam někdo napíše delší text, nedej bože ještě s odstavci. Je to slovní hodnocení, které ukládám do jiného programu. Potřeboval bych ale aby se mi z tabulky zkopíroval text vč. formátování - tzn. se stejnými odstavci, mezerami a bez uvozovek, které tam Google tabulky při více řádcích dávají do ctrl v. Pokud teď tento text zkopíruju a má v sobě nějaké odstavce či násobné mezery, zkopíruje mi to text bez odstavců a na začátek a konec to hodí uvozovky. Je nějaká možnost tedy, jak zachovat formátování i po překopírování? Občas musím ručně oddělovat 2-3 řádky, občas těch řádků je ale klidně 50 a to je k zblití, slušně řečeno. S Google tabulkami nemám skoro žádné zkušenosti a už jsem si všiml, že dost věcí tam funguje jinak než v Excelu od MS, proto uvítám jakoukoliv radu.

Předmět Autor Datum
Nezkoušel jsi přes File / Download - uložit jako Excel, v něm to pak otevřít a zkopírovat, co potřeb…
Jan Fiala 07.01.2020 07:16
Jan Fiala
Tabulku jsem skládal nějaký ten rok zpět a nejde to jednoduše překlopit do excelu, protože by tam ně…
mlok8 07.01.2020 18:57
mlok8
Zkousel jsi to z Google doc uložit rovnou do Excelu? Otestování zabere pár sekund
Jan Fiala 07.01.2020 19:23
Jan Fiala
Však o tom tu mluvím... Nefunguje to, protože něco tam je napsané jinak, než v syntaxu zná excel a t…
mlok8 07.01.2020 21:28
mlok8
Jsou tam i další formáty jako OpenOffice apod. Jinak pokud to máš namapováno a taháš online data z d… poslední
Jan Fiala 08.01.2020 06:10
Jan Fiala
V Excelu to vkládáš jak? Zkoušel jsi přes "Vložit jinak"? Případně zkus pro Google tabulky použít j…
host 07.01.2020 07:25
host
Taky mě napadlo, používám teda Chrome ale uvidíme. Jinak "vložit jinak" by fungovalo jenom kdybych t…
mlok8 07.01.2020 18:54
mlok8

Tabulku jsem skládal nějaký ten rok zpět a nejde to jednoduše překlopit do excelu, protože by tam některé funkce fungovaly jinak. Hodlám si to jednoho dne automatizovat a nechat si to zasílat do excelu, kde tento problém není ale prozatím to musím dělat ručně. Předělání té tabulky by chvilku trvalo a teď na to není čas. Začátek roku, práce je hafo. Věř mi, nechodím sem otravovat s takovou "prkotinou", kdybych měl čas na předělávání. Už jsem to asi před měsícem zkusil překlopit ale zjistil jsem, že v excelu některé funkce fungují trochu jinak, případně to nechápalo kontext některých buněk. Musím to celé vzít a udělat znovu v excelu a když už, tak celé - tzn. nové grafy, statistiky, predikce, textové odpovědi, automatické posudky... A vzhledem k tomu, že to umím, tak si nepotřebuju někoho zbytečně platit a vysvětlovat mu, co kde a jak chci.

Taky mě napadlo, používám teda Chrome ale uvidíme. Jinak "vložit jinak" by fungovalo jenom kdybych to kopíroval do jiného dokumentu ale já to kopíruju do externí appky. Takže potřebuju zachovat formátování při kopírování, ne vkládání.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru