Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kopírování z Google tabulek do jiných programů se zachováním formátování

Zdravím, jelikož jsem lenoch lenivý, tak ani po nějakém čase jsem stále nebyl schopen namapovat excel na webové stránky a své dotazníky, takže si to nechávám vše ukládat do Google tabulek. Nacházím ale problém v tom, když mi tam někdo napíše delší text, nedej bože ještě s odstavci. Je to slovní hodnocení, které ukládám do jiného programu. Potřeboval bych ale aby se mi z tabulky zkopíroval text vč. formátování - tzn. se stejnými odstavci, mezerami a bez uvozovek, které tam Google tabulky při více řádcích dávají do ctrl v. Pokud teď tento text zkopíruju a má v sobě nějaké odstavce či násobné mezery, zkopíruje mi to text bez odstavců a na začátek a konec to hodí uvozovky. Je nějaká možnost tedy, jak zachovat formátování i po překopírování? Občas musím ručně oddělovat 2-3 řádky, občas těch řádků je ale klidně 50 a to je k zblití, slušně řečeno. S Google tabulkami nemám skoro žádné zkušenosti a už jsem si všiml, že dost věcí tam funguje jinak než v Excelu od MS, proto uvítám jakoukoliv radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nezkoušel jsi přes File / Download - uložit jako Excel, v něm to pak otevřít a zkopírovat, co potřeb…
Jan Fiala 07.01.2020 07:16
Jan Fiala
Tabulku jsem skládal nějaký ten rok zpět a nejde to jednoduše překlopit do excelu, protože by tam ně…
mlok8 07.01.2020 18:57
mlok8
Zkousel jsi to z Google doc uložit rovnou do Excelu? Otestování zabere pár sekund
Jan Fiala 07.01.2020 19:23
Jan Fiala
Však o tom tu mluvím... Nefunguje to, protože něco tam je napsané jinak, než v syntaxu zná excel a t…
mlok8 07.01.2020 21:28
mlok8
Jsou tam i další formáty jako OpenOffice apod. Jinak pokud to máš namapováno a taháš online data z d… poslední
Jan Fiala 08.01.2020 06:10
Jan Fiala

Tabulku jsem skládal nějaký ten rok zpět a nejde to jednoduše překlopit do excelu, protože by tam některé funkce fungovaly jinak. Hodlám si to jednoho dne automatizovat a nechat si to zasílat do excelu, kde tento problém není ale prozatím to musím dělat ručně. Předělání té tabulky by chvilku trvalo a teď na to není čas. Začátek roku, práce je hafo. Věř mi, nechodím sem otravovat s takovou "prkotinou", kdybych měl čas na předělávání. Už jsem to asi před měsícem zkusil překlopit ale zjistil jsem, že v excelu některé funkce fungují trochu jinak, případně to nechápalo kontext některých buněk. Musím to celé vzít a udělat znovu v excelu a když už, tak celé - tzn. nové grafy, statistiky, predikce, textové odpovědi, automatické posudky... A vzhledem k tomu, že to umím, tak si nepotřebuju někoho zbytečně platit a vysvětlovat mu, co kde a jak chci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru