Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Môžu mi ukradnúť email ?

čaute mam takú 1 otázku či mi môžu ukradnúť email, ešte keď som bol decko tak som sa prihlasoval napr. ako získať hry zdarma na steam a našiel som par stránok kde som sa zaregistroval atď alebo keď som sa registroval len tak na nejakú stránku keď som musel. (či môžu pomocou tej stránky admin ten stránky dostať nejak ku môjmu emailu)

Mam 2 fazove overenie.

Řešení:

Prečo robiť paniku!
A) Na e-mail si predsa môžeš heslo zmeniť.
B) Tak isto i na tých stránkach/portáloch (Steam, EA, Origin... ) sa dajú heslá zmeniť, u niektorých dokonca i e-mail pre kontakt. + k tomu 2F overovanie. A je po probléme - ovšem - budeš si musieť tie heslá zapamätať (alebo na papierik zapísať, potom zapísať, kde si si zapísal tie heslá :-D ).

A potom ti môžu fúkať práškový cukor do zad-ku ;-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když budeš neopatrný, tak je možné cokoliv. Ale s 2fázovým ověřením je to méně pravděpodobné.
Wikan 09.01.2020 18:56
Wikan
Tady bych rád upozornil, že se na konci minulého roku přišlo na to, jak 2F ověření obejít prakticky… poslední
mlok8 09.01.2020 21:54
mlok8

Tady bych rád upozornil, že se na konci minulého roku přišlo na to, jak 2F ověření obejít prakticky na jakékoliv službě. Lidi si totiž rádi zabezpečí něco 2F ověřením ale pak už nezabezpečí možnost, jak 2F ověření resetovat nebo vypnout :-) Což má prakticky každá služba. Už na začátku roku 2019 se spekulovalo mezi "etickými hackery", že je tato možnost napadnutelná, za necelých 12 měsíců na to někdo přišel a prodává to v Rusku na černém trhu :-) Takže jako vždy je nejlepší prevence používat mozek, hesla alespoň 1x za rok měnit, nikam si nic nezapisovat, maximálně používat šifrované manažery hesel apod. A pochopitelně sledovat security breach jednotlivých služeb, kde jsi zaregistrovaný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru