Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Upgrade z Windows 7 na Windows 10

Cau,

popisu situaci v praci. Mame par dni do konce Windows 7 a tak jsem vyrukoval na ajtaky s upgradem na Windows 10, jedna se o PRO verze. Sef IT mi na to rika, ze na desitky nejsou penize a IT nema cas se tim zabyvat, bla, bla, bla.
Nedal jsem se odbyt a on mi rika, no a ty pocitace umis, administratorska prava stejne mas (kvuli jedne hloupe javovske aplikaci), tak si to upgraduj sam, kdyz je to vlastne zadarmo. My na to cas ted po novem roce nemame.
Tak mu rikam, ze moznost zadarmo uz davno skoncila a ze nejake obezlicky v praci pouzivat nebudu. On na to, ze ted to zase funguje normalne, kdyz je konec Windows 7.

Stahnul jsem teda na PC ten Media Creation Tool, dal jsem tam upgradovat tento pocitac a ono to upgrade toho PC udelalo. Koukal jsem potom do ovladacich panelu a hlasilo to, ze system Windows 10 byl aktivovan.

Dotaz teda je, jestli je to teda pravda, ze se da upgradovat zadarmo v pohode a jestli je to teda legalni to takto udelat. Preci jenom neni to domaci PC. Podle naseho IT je vse v nejlepsim poradku, ale stejne se chci zeptat a pozadat o potvrzeni, ze si to nemysli jen u nas v praci, ale ze je to teda ok.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
při upgrade nainstalovaného systému přes media kreature tool nikdy omezení nebylo. ms se chce za kaž… poslední
lední brtník 09.01.2020 20:58
lední brtník

při upgrade nainstalovaného systému přes media kreature tool nikdy omezení nebylo.
ms se chce za každou cenu zbavit posledních normálních windows. byl by proti sobě, kdyby teď při panice zblblých uživatelů bránil zahození nenáviděných w7. co kdyby mu pak celé firmy přešly na linux, managoři k apple?

představ si: jsi firma kancelářských krys a potřebuješ jen office a prohlížeč - jako 80% občanů první kategorie, kteří nic nevyrábí? jim stačí playstation, na kterém poběží co nejbarevnější prohlížeč s online "powerpointem". od wintelu nepotřebují nic.

jo ty jsi chtěl to potvrzení ... no tak si ho vytiskni a sám si ho potvrď.
je upgrade systému legální? je. je namazání chleba marmeládou legální? je to hnusné, ale je a taky žádné potvrzení nepotřebuješ. zvykni si, že už 30 let nejsi v rusku.

edit: ježíš, ten blb z živě je tady. to zas bude...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru