Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Starý notebook: upgrade OS nebo nový notebook?

Kdys byla doba, kdy jsem se celkem orientoval. Jenže čas plynul...

Prosím o radu: obrátila se na mě známá; má 12 let notebook na pracovní účely - účetnictví - je to Dell, konkrétně tenhle model

V současné době je tam Vista a asi IE. Přihlašuje se do banky, její stránky píšou:

Dobrý den,

z důvodů ukončení podpory operačního systému Windows XP/Vista, který využíváte, může být Váš přístup do internetového bankovnictví MojeBanka a MojeBanka Business od 1. února 2020 omezen. Abyste mohli i nadále využívat všechny funkce internetového bankovnictví, doporučujeme Vám přejít na novější operační systém.

Otázka zní: přejít na stejným noťasu na Win10 - s ohledem na to, že se na něm dělá je účto a občas zkoukne web - nebo koupit novej noťas?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na tomto HW by mala vyladená desina šliapať ako delo v prípade kancelárskych potrieb s prácou textov…
Nuda 11.01.2020 09:22
Nuda
Taky se přikláním, rozchodit W10. Podle tohoto videa https://youtu.be/fbLj5OoZ1rE to vypadá, že zmiň… poslední
Random Guy 11.01.2020 16:37
Random Guy

Na tomto HW by mala vyladená desina šliapať ako delo v prípade kancelárskych potrieb s prácou textových editorov a po nete.

Je otázne, či existujú všetky ovládače použité v mašine Dell pre W10.

Sprav Image systémového oddielu súčastného stavu OS Vista pod WinPE.

Stiahni si ISO W10, vyrob bútovačku na fleške, napr.Rufus, a vykonaj čistú inštaláciu x64 bit. desiny. Pripoj sa k netu modemom až po preskočení zadania licencie W10 (key) v modrom okne. Nemeň veľkosť pri inštalácii dvoch systémových oddielov (aktívny a primárny), nainštaluj desinu na pôvodné oddiely, aby sa dala vrátiť Vista z bitovej zálohy.

Jedine tak zistíš, či sú dostupné ovladače pre Dell v prípade W10. Desina síce disponuje vlastnými generikami pre HW, dokáže vyplniť medzeru, ale pri nesprávnom čipsete nemusí systém bežať svižne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru