Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem windows 10 - pořád plný disk, velikost podadresářů

Ja myslim, ze to pravda je. Kdyz jsem rikal, ze je to zkusena uzivatelka, tak jsem to taky tak myslel - vi co vi a vi co nevi. Kolik zaberou jeji data si zjisti celkem snadno, ze dochazi misto na disku pozna taky (napriklad koukne do vlastnosti, kolik mista z kolika je zabrane) a kdyz bude mit malo mista a svojich dat malo, tak je jasne, ze ten zbytek sezraly Windows - to neni zazdna raketova veda.

Kdyz vysype kos (coz dela furt), vycisti co umi vycisstit bezpecne a furt bude malo mista, tak to vyresi logicky - obrati se na nekoho zkusenejsiho (nebo na me). Takze 40GB Windowsum holt bude muset stacit, pokud to bude bobtnat moc, tak porovnam viditelne misto a uvidim, zda nekde jeste nerostou nejake kraviny, kdyz to nebude stacit, tak se ja obratim na zkusenejsi a nebo se ten disk proste preinstaluje. (Ze si data zalohuje pravidelne sama asi netreba dodavat, ze si je zazalohuje pred reinstalaci je samozrejmost.)

---

Jak jsem psal, Shift+Del byla moje volba, ona chtela radsi mit zalohu, kdyby se neco rozbilo (coz ve Windows neni nic divneho). Takze dala je "Odstranit" z menu, s tim, ze vi, ze Windows to "odstrani" do kose odkud se to da v pripade nouze jeste vytahnout, v pripade, ze to po restartu pobezi, tak smazat definitivne. Me by jen prislo logictejsi, kdyby "Odstraneni" = presun do kose na jednom disku provadely Windows prostym presunutim, nikoli kopirovanim (ale pokud jde o Windows, tak je fakt, ze logicky postup se obecne ocekavat neda).

Cpat do toho dalsi penize kvuli necemu, co nepotrebuje fakt nema duvod a pokud navic neni zarucene, ze to tam bude bez problemu pasovat a ze se bez problemu podari tam presunout ty Windowsy s veskerym nastavenim (coz nevim, jestli je tu nekdo ochotny zarucit, ja teda rozhodne ne), tak zbytecne upgradovat slaby, lec funkcni a dostacujici pocitac jen tak, z pleziru fakt neni neco, po cem by touzila. Az se tento definitivne rozsype, tak holt bude muset koupit novy a ten bude mit vetsi disk (uz jen proto, ze tak maly v te dobe bude k videni jen v technickem muzeu, pokud vubec), ale do te doby to nema smysl resit.

Pro to, co ona dela, je to vykonne az dost a bude to dost vykonne i klidne za pet let (ne, nebude psat na klavesnici radove rychleji a nebude ani schopna rychleji cist). AAA hry nehraje (a co hraje by asi chodilo i na puvodnim IBM PC - rozhodne na nem chodily dost podobne veci pekne svizne), takze i kdyby mela penize nazbyt, tak nema zadny duvod menit pocitac kazdych par let jen tak. (A co jsem videl weby, na ktere chodi, na podobne jsem chodil na 486 s Arachne prez telefonni modem v minulem mileniu - spousta textu, minimum obrazku, zadne hejbaci a reklamy bloknute vetsinou podle domeny).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny