Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace Windows XP na notebook Acer Aspire E1-510 skončí modrou smrtí

Dobrý den,

potřebuji nainstalovat Windows XP na notebook Acer Aspire E1-510.

Bootování z instalačního CD probíhá správně a úplně normálně: napíše to něco jako "Libovolnou klávesou spustíte systém z disku CD..." (nepamatuji si frázi přesně slovo od slova, ale víte co myslím), tak zmáčknu nějakou "Libovolnou klávesu" :-) ,

napíše to něco jako "Instalační program zjišťuje hardwarovou konfiguraci počítače..." (zas si nepamatuji přesně slovo od slova) a chvilku to trvá,

potom se objeví běžná instalační obrazovka stále v text. režimu s modrým pozadím a bílým písmem se záhlavím "Instalace systému Windows" a ve spodním šedém řádku se mě to ještě zeptá jestli chci spustit nějaké "Obnovení systému" nebo "Automatické obnovení systému" nebo tak něco tak že mám stisknout myslím F2 (nechci - proto nemačkám nic) a zeptá se mě to ještě na něco jestli chci nějaké jiné řadiče že mám stisknout F6 (nechci - proto nemačkám nic)

a potom už to začne načítat instalační soubory a píše to něco jako "Instalační program načítá soubory " a názvy načítaných položek a chvilku to trvá.

Po sem je vše úplně v naprostém pořádku, ale nějak ke konci načítání těch souborů instalátor spadne a vyhodí modrou obrazovku smrti.

Zkoušel jsem se i pohrabat v SETUPu BIOSu a vyzkoušet upravovat postupně všechny možnosti které u většiny instalací dělají problémy a které by teoreticky většinou mohly dělat problémy, zkoušel jsem i dát SETUP BIOSu do továrního nastavení, ... no a pořád nic, pořád dokola mi instalátor Windows XP padá a dokola vyhazuje modrou obrazovku smrti (a to ten Windows ještě ani není nainstalovaný, nemít tolik starostí bych se i zasmál).

Prosím vás, co mám dělat? Prosím vás, chci odpovědi jen k věci.

Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
i za cenu úprav konfiguračních souborů na CD, různé kódování, použití nějakých speciálních nástrojů…
TakUrcite 15.01.2020 21:36
TakUrcite
Ehm.. BIOS žádné konfigurační soubory nemá, vzhledem ke své koncepci. Maximálně může zkusit aktualiz… poslední
ApoCalypse 16.01.2020 09:40
ApoCalypse

i za cenu úprav konfiguračních souborů na CD, různé kódování, použití nějakých speciálních nástrojů

na zive.cz
https://www.zive.cz/poradna/instalace-windows-xp-na-notebook-acer-aspire-e1-510-skonci-modrou-smrti/sc-20-cq-671842/default.aspx?consultanswers=1

V BIOSu jsem byl a BIOS (přesněji SETUP) nabízí až žalostně málo možností nastavení. AHCI tam nikde vypnout nemůžu. Našel jsem tam jen jednu možnost nastavení AHCI, ta je povolená měnit, ale nabízí rozbalovací seznam ve kterém je jen jedna položka a to je právě AHCI (tak teda nevím, proč to tam výrobce BIOSu dával - vybírat jednu z jedné možnosti).Jak mám upravit instalačku, aby to šlo nainstalovat?

to bude ten cely problem.
Uprav konfiguracni soubory v biosu (ja to neumim, takze ani ti neporadim),
uprav to AHCI (ja to neumim, takze ani ti neporadim)

Ehm.. BIOS žádné konfigurační soubory nemá, vzhledem ke své koncepci. Maximálně může zkusit aktualizovat, jestli novější verze neukáže víc možností a nabídek.
Ehm.. AHCI upravit nemůže, musel by si jedině napsat vlastní driver, který pak při spuštění instalace podstrčí systému (F6 additional drivers)

Takže ne - já to neumím, takže ani ti neporadím, ale ne, já to nevím a tak radši mlčím..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru