Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Grafická karta na hry

Zdravím!
Mám už staršiu grafickú kartu (špecifikácie budú nižšie v príspevku) a na najnovšie hry už to jednoducho nie je ono a tak by som sa vás chcel opýtať akú kartu si mám kúpiť aby som neutratil 1k za kartu, ktorá mi tam nebude fungovať a alebo to bude predražená karta ktorá sa vyrovná karte za polovicu. Takže by som chcel kartu s čo najlepším pomerom cena / výkon a aby som ďalších minimálne 5 rokov nemusel kupovať novú.
produkt
Toto je môj pc a jediná zmena je že som pridal 8gb ram. Ďakujem za akúkoľvek radu :)

Předmět Autor Datum
To PC je celkom vyvážené. Síce by sa lepšia grafika samozrejme prejavila, ale bude dosť záležať na t…
Gordon Freeman 21.01.2020 15:26
Gordon Freeman
Ďakujem, cenovo tá grafika by aj šla, samozrejme zľava sa vždy hodí, dík za tip. Pozriem sa na to
Gerys 21.01.2020 15:30
Gerys
Máš na dnešní dobu slabý procesor, koupě nové grafické karty ti nepřinese požadovaný efekt. Tvůj pro…
Hanyse.k 21.01.2020 15:41
Hanyse.k
Nevim, jak jinde, ale ziram na CZC a uplne vyprodany grafiky: Tuhle budou mit az v breznu: https:/… poslední
RedMaX 21.01.2020 19:08
RedMaX

To PC je celkom vyvážené. Síce by sa lepšia grafika samozrejme prejavila, ale bude dosť záležať na tom čo hráte a chcete hrať. Je čím ďalej viac hier, kde jednoducho 4 jadrá už nie sú nič moc a so silnejšou grafikou potom hra čaká na CPU a grafika sa fláka.
Záleží ale na hre.
Je možné zaobstarať niečo ako GTX 1660Ti, ale tam je nárast výkonu cca 50%, čo vzhľadom k financiám nepovažujem úplne za terno. Prípadne potom niečo ako RTX 2060 či RTX 2060 Super. Tie sú drahšie, ale nárast výkonu by bol už dosť znateľný. Teraz sú ale novoročné výpredaje a tak, takže by sa niečo dalo poriešiť. https://www.kodino.com/sk/ Popozerajte tu nejaké výpredaje, zľavy atď a určite by sa dala tá grafika kúpiť za dobrú cenu.

Máš na dnešní dobu slabý procesor, koupě nové grafické karty ti nepřinese požadovaný efekt. Tvůj procesor není schopný nakrmit silnější grafiku. Pokud chceš silnější grafický výkon budeš muset upgradovat i CPU, potažmo základní desku a RAM.

Nevim, jak jinde, ale ziram na CZC a uplne vyprodany grafiky:

Tuhle budou mit az v breznu:

https://www.czc.cz/gainward-geforce-gtx-1660-super-ghost-6gb-gddr6/274234/produkt

Tuhle jeste maji jeden kus:

https://www.czc.cz/gigabyte-geforce-gtx-1660-ti-oc-6g-6gb-gddr6/254535/produkt

---

Do tveho PC obe idealni, nic lepsiho uz nema smysl kvuli procesoru. Ikdyz tady to straseni, ze mas pomaly procesor je hloupe, tak to, ze chces s tim procesorem vydrzet dalsich 5 let je taky neuvazene. Kup grafiku a zacni setrit na upgrade pocitace, v tvem pripade minimalne zakladni deska, procesor a pameti. Uz v letosnich hrach pomalu zacne narocnost na procesor stoupat a pocitej, ze pomalu to zacne byt videt a tvuj procesor se zacne zadychavat. Mluvime o hrani na 1080p (fullHD), na vic ty grafiky nemaji a procesor take ne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru