Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Základní deska po čase přestane fungovat s HDD

Ahoj,
nemám ani tak přímou otázku, spíš mě zajímá názor na následující záhadu s jedním počítačem od synovce, co mám na opravu.
Asi před dvěma lety se stalo (a asi jsem to tu možná taky psal), že dotyčný počítač nechtěl nastartovat. Příčina nalezena - po odpojení 1 TB hardisku (zn. WD) začal fungovat. Občas se počítač s tím diskem chytnul, občas ne, nakonec už vůbec ne. Zvláštní je, že ten disk v jiným PC funguje, takže jsem si ho nechal pro sebe a synovci dal svůj 500 GB HDD, opět WD.
Po dvou letech mám tento počítač opět doma se stejným problémem - nechce startovat, pokud je připojen onen 500 GB disk WD. Občas se chytne, třeba až napodruhé. Obávám se, že se dostaneme do stejnýho stavu, tedy že časem nenajede vůbec.
Přitom je v tom PC zapojen ještě 400 GB disk Samsung, ten však nemá žádný vliv na chod a start počítače.

Nepomůže zapojit ten WD disk do jinýho SATA portu, zlobí to, ať je to kdekoliv.
Takže se nabízí dvě řešení:
- levnější - koupit jiný HDD jiné značky a doufat, že se to už nepodělá
- dražší - koupit nový střeva, tj. MB, CPU, RAM

K tomu přidám ještě poznatek, že ten počítač trpí občasnými výpadky obrazu. Krom základní desky, procesoru a pamětí bylo měněno vše ostatní - grafika, zdroj, monitor, vlastně i ten harddisk.
Výměna pajšlu je však vcelku drahá záležitost, navíc počítač ještě není úplnej šrot a kluk na tom stejně paří předeším CS:GO:
FX 8300
deska něco od MSI, nepamatuji se
RAM 8 GB
nVidia 1050Ti

Kdybychom už přistoupili k výměně, tak bych tu desku s procesorem vzal a složil bych z toho počítač pro svýho druhýho synka a doufal, že to nějakej čas bude fungovat.

Ještě nikdy jsem se s takovouto závadou nesetkal a už vůbec ne s tím, že by se to opakovalo. Máte někdo nějakou radu? Krom nákupu jinýho, to je to nejjednodušší.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny