Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nově sestavený PC - problém se zapnutím

Zdravím všechny uctivě,

V první řadě sestava:
Ryzen 5 2600
RX 5500 XT 8 GB(od MSI, verze gaming)
MSI B450-A PRO MAX
16 GB RAM DDR 4, 2666 MHz, od ADATA
Zdroj Chieftec iArena 500W (asi 2 roky ho mám a na tuto sestavu by měl stačit, na té předešlé fungoval dodnes v pořádku)
Monitor HP Pavilion x23 (starý krám, ale postačí - propojení u staré sestavy kabelem VGA - VGA (s redukcí na DVI kvůli grafické kartě) a bez problému.

Mám kamaráda, který mi složil PC (nebyl to jeho první, i ten předchozí mi skládal a bez problému), ale pro tentokrát se to bez problému neobešlo. Zkrátka a dobře, po složení a zapnutí PC běží - ve smyslu toho, že větráky jdou, mechanika taky funguje a myš svítí (je podsvícená, nemyslím laser ze spod při pohybu myší). Ale to je tak všechno, monitor píše “...going to sleep”, nic se nestane, zůstane černá obrazovka, a PC nejde vypnout jinak než tak, že vypnu přímo tlačítkem zdroj ze zadní strany skříně, na tlačítko restartu nereaguje, nevím zda kvůli tomu, že celkově je s tím nějakej problém a normálně by to fungovslo nebo to má souvislost s tím, že to celý je poj*baný :D ... Zkoušel jsem ho zapnout se zapojenými, i vypojenými USB zařízeními (protože prý si PC může myslet, že se z toho budou instalovat Windows nebo tak něco v tom smyslu jsem četl na diskuzi), vložit CD, nic. Grafika má HDMI vstup, ale jak jsem psal, mám VGA, po redukci na DVI, mám teda i redukci na HDMI - to jsem dal přímo z monitoru do grafiky - nic, pak na základní desce je přímo VGA, to jsem tam zkusil propojit přímo s monitorem, nic ... vyměnit RAMky - ve smyslu přehodit je v jednotlivých slotech (někomu to prý pomohlo, tak jsem to zkusil taky) - nic. Pak prý někomu pomohlo i přímo tlačítky na monitoru nastavit právě, z jakého zdroje tam půjde obraz, ale mně nereaguje ani na jedno. Monitor má možné 3 zdroje, odkud může obraz brát a u všech píše “scanning”, potom napíše “..going to sleep” a i dioda z bílé změní barvu na oranžovou. Zkusili jsme snad cokoliv (já jsem teda na toto amatér), ale nevíme co s tím. Zkusili jsme i koukat na různé diskuze na internetu a prostě nevíme. “Fór” je taky ten, že někdo někde psal, že se dá spoustu příčin vyloučit tím, že funguje klávenice nebo tak (pozná se to tak, že třeba na NumLock nebo CapsLock se rozsvítí dioda), ale mně svítí jen myš a klávesnice ani ťuk, žádná klávesa nereaguje. Nemůže být některá z komponent vadná nebo někde něco špatně zapojeno?

Díky moc předem všem za reakce, popřípadě zkušenosti, rady, cokoliv .. Jen prosím vynechte nadávky, viděl jsem občas na různých tématech, že to dokáže být ostrý :) ...

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny