Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr televizoru do 25 000,-

Dobrý den,

uvažuji nad koupí televize a rád bych obdržel Vaše rady, poznámky, případně zkušenosti.

Rozpočet ne televizi mám 25 000,- a požaduji alespoň úhlopříčku 55" (sledovat budu ze vzdálenosti cca 3 metrů a chtěl bych mít dobře čitelné titulky. Televizor budu využívat primárně ke sledování filmů ve 4K přes AppleTV 4K (služba AppleTV+) a hraní her na PS4 Pro, tudíž mi jde i o frekvenci.

Uvažuji nad Samsung Qled 55" Q60, která má však ledkami podvícený pouze rám.

Dále jsem uvažoval nad televizorem značky TCL, které se pohybují cenově diametrálně odlišně vůči Samsungu a například za 65" televizi bych dal cca pouze 14 000,- . Nevím ale, jaké s televizory této značky mají uživatelé moc zkušenosti, recenze jako takové jsou mnohdy nicneříkající a rád bych názor "odborníka", případně zkušeného člověkč. Je to jeden z předních prodejců televizí, ale na českém trhu jsem o této značce v životě neslyšel, až kamarád mi o této značce řekl. Ve finále mi nejde u televize o sledování normálních programů, které stejně naplno nevyužijí potenciál případného televizoru, jelikož nemám v plánu sledovat standardní televizní vysíláni - jak jsem uváděl, jde mi především o zobrazovací kvalitu kvůli AppleTV 4K a PS4 Pro a hlavně aby se mi televizor za 3 roky neodebral do sběrného dvora, čehož se trochu u TCL, vzhledem k neznámosti (pro mě) této značky, bojím. Ale tento strach může být způsoben moji neznalostí této značky a proto se obracím na Vás - případně žádám o doporučení a osobní zkušenosti.

U Samsungu by se v nejbližší době měla začít doprodávat řada Q60 z důvodu nástupu nové řady, tudíž by měly televize zlevnit a tím pádem bych za stjenou cenu 55" Q60 mohl dostat 55" Q70, která má už podvícenou celou plochu QLED technologií, která sice není ani zdaleka tak brilantní z hlediska zobrazování černé barvy jako OLED, ale barevnost televizoru je ve srovnávacích testech mohem vyšší, než OLED, jehož ceny jsou pro mě stejně nedosažitelné.

Děkuji za případné informace, rady, zkušenosti a doporučení.

Přeji Vám hezký víkend

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny