Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr televizoru do 25 000,-

Dobrý den,

uvažuji nad koupí televize a rád bych obdržel Vaše rady, poznámky, případně zkušenosti.

Rozpočet ne televizi mám 25 000,- a požaduji alespoň úhlopříčku 55" (sledovat budu ze vzdálenosti cca 3 metrů a chtěl bych mít dobře čitelné titulky. Televizor budu využívat primárně ke sledování filmů ve 4K přes AppleTV 4K (služba AppleTV+) a hraní her na PS4 Pro, tudíž mi jde i o frekvenci.

Uvažuji nad Samsung Qled 55" Q60, která má však ledkami podvícený pouze rám.

Dále jsem uvažoval nad televizorem značky TCL, které se pohybují cenově diametrálně odlišně vůči Samsungu a například za 65" televizi bych dal cca pouze 14 000,- . Nevím ale, jaké s televizory této značky mají uživatelé moc zkušenosti, recenze jako takové jsou mnohdy nicneříkající a rád bych názor "odborníka", případně zkušeného člověkč. Je to jeden z předních prodejců televizí, ale na českém trhu jsem o této značce v životě neslyšel, až kamarád mi o této značce řekl. Ve finále mi nejde u televize o sledování normálních programů, které stejně naplno nevyužijí potenciál případného televizoru, jelikož nemám v plánu sledovat standardní televizní vysíláni - jak jsem uváděl, jde mi především o zobrazovací kvalitu kvůli AppleTV 4K a PS4 Pro a hlavně aby se mi televizor za 3 roky neodebral do sběrného dvora, čehož se trochu u TCL, vzhledem k neznámosti (pro mě) této značky, bojím. Ale tento strach může být způsoben moji neznalostí této značky a proto se obracím na Vás - případně žádám o doporučení a osobní zkušenosti.

U Samsungu by se v nejbližší době měla začít doprodávat řada Q60 z důvodu nástupu nové řady, tudíž by měly televize zlevnit a tím pádem bych za stjenou cenu 55" Q60 mohl dostat 55" Q70, která má už podvícenou celou plochu QLED technologií, která sice není ani zdaleka tak brilantní z hlediska zobrazování černé barvy jako OLED, ale barevnost televizoru je ve srovnávacích testech mohem vyšší, než OLED, jehož ceny jsou pro mě stejně nedosažitelné.

Děkuji za případné informace, rady, zkušenosti a doporučení.

Přeji Vám hezký víkend

Předmět Autor Datum
Samsung QE55Q70 jde sehnat i pod 25k - https://www.onlineshop.cz/televize/qled-uhd-tv-samsung-qe55q7…
lucifer 31.01.2020 23:26
lucifer
Díky za radu a za odkaz ! Ještě otázka. Je takový rozdíl mezi Q60 a Q70? Poznám jako smrtelník to p…
Bloower 01.02.2020 10:10
Bloower
Poznate, je to dle mne dost zasadni rozdil. FALD = mnohem vetsi dynamika obrazu, cerna je fakt cerna…
lucifer 01.02.2020 12:30
lucifer
Otazkou je co je skryto pod instalaci zdarma... pocitam ze vyndani z krabice, pripojeni k napajeni,…
CalebCox 01.02.2020 12:48
CalebCox
Instalace zdarma = predem jsem si koupil drzak na zed ktery vyhovoval a potrebne kabely. Zaplatil TV…
lucifer 01.02.2020 13:00
lucifer
Tak ta montaz drzaku je prekvapujici, ale dobra. Kazdopadne svoji 65” jsem bez problemu instaloval n…
CalebCox 01.02.2020 13:11
CalebCox
.TCL v CR zatim neni etablovanou znackou, ja na ni mam vcelku dobre reference... dokonce i ten Andro…
POW 01.02.2020 13:59
POW
Dá se koupit ještě trochu levněji,třeba TSBohemia.A ten onlineshop.cz ji při přímém kliku nabízí o 1…
Karel04 01.02.2020 12:40
Karel04
Děkuji všem za rady! Operační systém, na kterém případný televizor poběží, je mi "šumák. JAk jsem ří…
Bloower 01.02.2020 23:57
Bloower
různí prodejci (oficiální distributoři) budou používat stejný servis. ostatně ty shopy to můžou uvád…
lední brtník 02.02.2020 01:04
lední brtník
To si overte nejlip primo u Samsungu - u QLED maji i "premiovy servis" - viz https://www.samsung.com… poslední
lucifer 02.02.2020 10:48
lucifer

Samsung QE55Q70 jde sehnat i pod 25k - https://www.onlineshop.cz/televize/qled-uhd-tv-samsung-qe55q70r-677686P.html treba - eshop neznam, nehodnotim. Jen mirne pres v nejakem tom Datartu, Mall, Alza, CZC... atd. - a navic i s instalaci doma, dovezou/vybali/namontuji... Pokud bude nejaka "akce", bude i levnejsi - uz byla i kolem 23...24k i v techhle retezcich. Mam 65" verzi Q70, a spokojenost - nemenil bych.

TCL nechci hodnotit, neznam - u nas spis neznama znacka, zkuste hledat recenze na https://www.rtings.com

edit - jeste stoji za uvahu Sony KD-55XF9005

Díky za radu a za odkaz !

Ještě otázka. Je takový rozdíl mezi Q60 a Q70? Poznám jako smrtelník to podsvícení? Za tyhle ceny, co jsi poslal, bych mohl mít buď 55" Q70 nebo 65" Q60. Takže teď váhám, jestli jít do větší a "horší" nebo menší a "lepší" ? jinak vím, že Samsung televizi přiveze a nainstaluje, nevíš už ale, jak by to bylo u eshopu typu (jak píšeš) Datart, Alza,... . Potřebuju to vůbec?

Z jaké vzdálenosti pozoruješ Q70?

Poznate, je to dle mne dost zasadni rozdil. FALD = mnohem vetsi dynamika obrazu, cerna je fakt cerna, HDR je skutecne HDR (citelne vyssi maximalni jas) a ma realne smysl, pri filmech i pri hrach. Negativum je pak v nekterych situacich "dychani" obrazu (jasu) - dan za "local dimming", zas v 99,9% casu je to proste lepsi.

Instalace - jde o to ze takovehle uhlopricky bych mel osobne strach instalovat sam - radej at je to na nekom jinem. :-) Bacha, "instalace zdarma" je jen u autorizovanych prodejcu, kteri tuhle sluzbu i inzeruji (dle mne za to stoji)

65" mam asi tak z 3 - 3,5m, a prijde mi to tak akorat. Pokud je obraz aspon full HD, vypada to vyborne, upscaling mi prijde subjektivne super. Skvely obraz z PS4, na hry jsou tyhle Samsungy vyborne. Jasne ze si chce nejdriv dost pohrat s nastavenim, to defaultni "eye-candy" je prisernost.

Jestli 55" s FALD, realne pouzitelnym HDR a lepsim zvukem (Q60 ma i slabsi zvuk, nema subwoofer, Q70 ma na "placatou TV" zvuk celkem slusny) nebo 65" bez tohohle vseho - to je tezke. Osobne bych bral Q70.

Dalsi moznost je ta Sony jak jsem psal, je to stejna trida, podobna cena, a netroufnu si rict co je lepsi. V drobnostech bude lepsi tu Samsung, tam Sony. U mne vyhral Samsung kvuli te instalaci, a kvuli lepsim hernim rezimum. (vcetne freesync 20 - 120Hz treba)

Otazkou je co je skryto pod instalaci zdarma... pocitam ze vyndani z krabice, pripojeni k napajeni, antene, siti a prvotni nastaveni.... s instalaci drzaku na zed bych nepocital. Navic pokud nejste nesika tak to behem chvilky provedete sam.

Co do “trvanlivosti” si asi muzou vsichni vyrobci podat ruku, spolehat ze je na tom nektera znacka lip na zaklade historickych zkusenosti nedava moc smysl.

TCL v CR zatim neni etablovanou znackou, ja na ni mam vcelku dobre reference... dokonce i ten AndroidTV os zvladli implementovat lepe nez Sony a hlavne Philips :-D

Na 3m sledovaci vzdalenost bychklidne sel do te 65”, mam to take tak a nijak extra velke mi to neprijde... snad diky padajicim cenam budou v dobe vymeny 65”+ obrazovky jeste dostupnejsi...

Instalace zdarma = predem jsem si koupil drzak na zed ktery vyhovoval a potrebne kabely. Zaplatil TV - zavolal chlapek ze Samsungu ze prijedou. Prijeli dva, privezli, vynesli, vybalili, namontovali drzak, zapojili, naladili, odjeli. Je to fakt velka obludnost, dobre ze to bylo takhle - sam bych musel jeste nekoho sehnat a trapit se s tim ve dvou, vs dva kteri to montujou denne a maj to proste v ruce...

Děkuji všem za rady! Operační systém, na kterém případný televizor poběží, je mi "šumák. JAk jsem říkal, na televizi jako takovou nebudu kouakt, budu používat uživatelské rozhraní poskytnuté krabičkou AppleTV 4K.

Asi nakonec půjdu do 55" Q70 od Samsungu. Přecejenom je to zaběhnutější značka, z toho TCL mám stále trochu vítr. Pozorovací vzdálenost jsem trochu přestřelil bude to nějakých 2,50m.

Z hlediska instalace si myslím, že nebude problém. Vybalit z krabice a připojit kabely zvládnu sám - na zeď ji dávat nebudu. Spíš mi jde o jinou věc. Pokud bych televizor nekoupil z origo Samsung shopu, ale odkudkoliv odjinud (Alza, avizovaný Onlineshop atd.) kde mají nižší ceny z důvodu slev, než u Samsungu samotného, jak je to s případným servisem, kdyby se mi s televizí něco stalo mimo záruku? Bude to asi něco jiného, než kdybych si televizor koupil přímo od Samsungu, že?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru