Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s nestabilním vypínáním PC při hrání velmi náročných her (RX 5700 XT)

U té grafické karty, jestli se při 50C° nebo 60C° nezačnou točit ventilátory (FAN), tak v každém případě FAN nefungují tak jak mají. Při 100C° (kritické teploty) musí být na 100% rpm - na plné otáčky .
Ze zvědavosti jsem nahlédl na Google a vypadá to , že více uživatelů setkalo u RX 5700 (Gygabyte, XFX) s obdobným problémem, často zní "větráky se netočí, myslel jsem že v IDLE je to normalni, ale v zátěži stojí taky", a pak následuje "vysoké teploty gpu FAN nefunguje".

Další možnost je, že tvé nastavení přebírá default hodnoty pro RMP_FAN speed GPU, kde v případě že se netočí, jsi mohl nastavit ty sám třeba nedopatřením při vytváření nejakého profilu. Zkus ho nechat na Auto.
(Před možným návratem, bych alespoň jak se říká "když nepřijde hora k mohamedovy, musí Mohamed za horou " přinesl tu RX 5700 k nějakému kamarádovi z kusil ji v jiném PC. Jestli ji budou FAN stát, tak návrat).

PS : Uvedenou RTX 2070 jsem nějakou dobu používal i na ve svém PC s monitorem 4K, byl jsem celkové spokojen. (ale zvol nějaký kvalitní model s dobře provedeným chlazením :p)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny