Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s nestabilním vypínáním PC při hrání velmi náročných her (RX 5700 XT)

Dobrý den, řeším takový problém s počítačem, pravděpodobně se jedná o chybu, která je od mé grafické karty RX 5700 XT,
abych to popsal, při hraní hry, která je nějak víc extra víc náročná na grafiku a vykreslování po nějaký nestabilní době mi vypne PC s tím, že mám black screen a PC má jenom zapnuté chlazení, ale nedává to smysl, protože chlazení drží grafiku na maximální teplotě 80 stupňů a procesor se drží okolo 70 stupňů při dlouhodobé velké zátěži.
Zkoušel jsem výměnu CPU nepomohlo to. Reklamoval jsem grafickou kartu a dostal jsem novou, též se problém objevil znovu a už mi dochází kreativita, prý je to problém s ovladači od AMD, ale nevím no.
PC jsem netaktoval, protože sám o sobě všechno zvládá na výbornou, mám na něm Oculus Rift S a všechno běží v pořádku... Problém nastane pouze v případě her jako je Dying Light, ale třeba po 2 hodinách hraní či hodině je to nestabilní problém, dál jsem to zaznamenal sem tam v AC Odyssey, třeba po 3 hodinách hraní.
Hry jako jsou APEX Legends a méně náročnější hry, tak fungují skvěle bez problému.
Původně jsem měl GTX 1080Ti 2 roky a protože nemám 4K, ale jen FullHD monitor, kde mám redukci z HDMI na VGA, tak ten potenciál to nemělo, tak jsem chtěl zkusit RX 5700 XT, ale potřeboval bych poradit, na co se zaměřit.
Podle všeho PSU mám vysoce kvalitní a za ty 2 roky co ho mám to vůbec nedělal s tou GTX 1080Ti, až po výměně za RX 5700 XT se to začalo stávat.
AMD RYZEN 7 2700
MSI B350 GAMING PRO
ASUS RX 5700 XT TUF GAMING
20 GB RAM CRUCIAL BALLISTIX 2666 MHz (16GB + 4 GB)
FPS Hydro G 750W Gold
HDD 3000 GB + SSD 128 GB
Windows 10 PRO

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny