Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Čtečka čárových kódů - jak funguje?

Těch možností je více, pokud nepotřebueš odlišit vstup z té čtečky, vyber takovou, která emuluje klávesnici (jinak jsou i další možnosti, třeba emulace RS232 nebo speciální zařízení; tomu poslednímu bych se vyhnul, protože bez sw od výrobce je na nic). Dneska samozřejmě všechno přes USB, i když PS2 by se asi taky sehnalo. A ještě jedna taková věc, aby přečtené kódy nevypadaly jako áříěéížř bude potřeba buďto mít přeplou anglickou klávesnici nebo nakonfigurovat tu čtečku aby to posílala jako čísla z numerického bloku, což z nějakého mě neznámého důvodu není výchozí volbou.

Čili program ke čtečce (ovladač) potřeba nebude, to mají v sobě všechny operační systémy, případně jim to poskytne bios. Program, který přečtenému kódu přiřadí význam potřeba bude (asi nějaký excel nebo databáze), ale pro něj to bude normální vstup z klávesnice.

Ale co budeš určitě potřebovat bude nějaký program na tisk těch kódů, neni to nic složitého, sám jsem to implementoval mnohokrát, vždy teda jenom pro code128A, když bych trochu hledal, našel bych skupinu maker pro microsoft word a excel, která to zajišťovala včetně odesílání na jehličkovou tiskárnu (přímá komunikace s tiskárnou na LPT nebo COM).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny