Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Motivy ve Windows 10 na více PC

Zdar,

takova vyfikundnost Windows 10, nevim si s ni rady.

K jednomu Microsoft uctu jsou pripojene 3 digitalne aktivovane licence Windows 10 pro 3 ruzne PC. Na vsech 3 PC je vytvoren stejne nazvany lokalni uzivatel RedMax. Kazde PC ma ale vlastni motiv - jiny kursor mysi, jina ikona Pocitace a kose, jiny Wallpaper a jina barva menu Windows.
Microsoft si tyto nastaveni motivu stahuje k sobe (mozna to souvisi s tim, ze na vsech trech PC bezi pod tim uzivatelem OneDrive, ale v nastaveni jsem tam nic nenasel) a posleze mi meni motiv Windows 10 na prave pouzivanem PC za posledni ulozeny motiv, byt to bylo na jinem PC.

Stalo se to i nekomu jinemu, pokud nekdo pouziva vic PC se stejnym userem? A dotaz, jak z toho ven. Chci mit totiz na kazdem PC jiny motiv.

(Mlociku radu, ze mam pouzivat linux tu nechci videt!)

Předmět Autor Datum
takova vyfikundnost Staci se podivat do navodu : https://docs.microsoft.com/cs-cz/azure/active-dire…
HPET 10.02.2020 21:19
HPET
Diky, to bude ono. Ale mas v textu jednu chybu: Když se na tom samém PC prihlasim s MS účtem B@hot… poslední
RedMaX 10.02.2020 22:00
RedMaX

takova vyfikundnost

Staci se podivat do navodu : https://docs.microsoft.com/cs-cz/azure/active-directory/devices/enterprise-state-roaming-windows-settings-reference
Ten motiv je cloudově uložen a synchronizován s konkrétním účtem Microsoft.
Kupříkladu na Pc s Windows 10 (nezáleží kde) a přihlásím se účtem A@hotmail.com tak se uživatelské prostředí a mé preference změní na to, jak jsem ho měl nastaveno nebo používal naposled.
Pak jdu na jiné PC přihlásím se a opět se vse vrátí do stavu, tak jak jsem co s Windows 10 dělal.
Když se na tom samém PC prihlasim s MS účtem B@hotmail.com, tak se vše opět změní tak, jak to uživatel B@hotmail ma nastaveno.
Jestli používáš jeden Hotmail pro všechny PC s Windows, všechny pokud je synchronizace aktivovaná se budou aktualizovat stejně.

Ale s OneDrivem nebo s licencí nebo počtem licencí to nemá nic společného, jen s účtem MS se kterým jses na PC přihlásil, kterým jsi otevřel a synchronizoval určitou saison.

Jestli chceš motiv zvlášť pro stejný účet, tak zkratka nepoužívej pro motiv synchronizaci. Synchronizace motivu jde "na jeden klik" dezaktivovat v nastavení :

Nastavení - Účty → synchronizace

Najdeš tam jak synchronizaci jazyka, ergonomie, parametry tak tvůj požadovaný "MOTIV"
[1fdc0f893412ce55f0d2811821b84d3b-181.jpg]

(Podstatou toho všeho, je umožnění uživateli dokončit praci na jednom PC a pokračovat na jiném, což v základě až tak špatný nápad není. Tak jako možnost uložení různých nastavení což mnohdy ušetří spoustu času. Vsemu cemu clovek nerozumi hned nemusi byt "vyfikundnost'"
Takle když prijdu kupříkladu k tobě domů , přihlásím se na tvé PC s Windows 10, tak motiv tak jako vše ostatni (rozložení a nastavení klávesnice, vlastní úpravy) se zobrazí, tak, jak jsem ho nechal u sebe doma. Nebo když používáš nějaké specifické nastavení se jen přihlásíš a nemusíš vše nastavovat znovu. )

https://support.microsoft.com/cs-cz/help/4026102/windows-10-about-sync-settings

PS: Promin za chyby, psal jsem to doslova na koleni.

Diky, to bude ono.

Ale mas v textu jednu chybu:

Když se na tom samém PC prihlasim s MS účtem B@hotmail.com

U me to tak neni, do vsech PC se prihlasuji mistnim uctem RedMax (Administrator).

Co jsem ale udelal navic, ze jsem sparoval na vsech tech PC digitalni licenci Windows s R....@hotmail.com.

Jelikoz v tech nastavenich jsem mel opravdu tu synchronizaci povolenu, uz jsem to zakazal, tak skutecne plati, ze pokud clovek sparuje svou licenci se svym MS uctem, tak je pak jedno, ze se prihlasuje mistnim uctem, Microsoft si ty data synchronizuje mezi vlastnimi servery vzdy a vsechna.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru