Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tipy na "opravení" ochraného skla

Zdravím, měl bych takovou trochu nevšední otázku a to jak ani né tak opravit ochrané sklo (nevěděl jsem jak to jinak nazvat) ale stal se mi menší problém při nalepování skla a to je ten, že na stranu skla která se dává přímo na displej se mi dostal nějaký ten prach. Sklo jsem koupil nějaké nejprodávanější na Alze za 500,-
Jedná se o iP XS
Sklo jsem lepil milionkrát v životě a vždy si na to dávám pozor a krásně se to povede, klasicky teď když sklo nestojí 30kč z Ali jsem to musel pos*at žejo.
Napadlo mě, na tu druhou stranu skla přilepit na celý prostor izolepu a prach by se jakoby přilepil právě na tu izolepu. Sklo jsem po zmařeném pokuse ihned vrátil na ten kus plastu takže bych řekl že by se ještě něco mohlo vymyslet.
Díky :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Izolepu bych tam nelepil, může zanechat stopy lepidla. Spíš prach ofouknout balonkem, jaký používají… nový
host 13.02.2020 10:47
host
Podaří se... Koupil bych nové [fixed-pro-iphone-x-d5116862.htm] To zabere určitě. Nebo potom to sklí… nový
Lukas1982 13.02.2020 10:58
Lukas1982
Žiadne ofukovanie - víri sa tým prach. Izolepa je hnus, mám s ňou zlé skúsenosti po iných aplikáciác… nový
robert13 13.02.2020 11:08
robert13
Krepovou pásku tady mám bohužel i když jsem na to pořádně tlačil, vždy tam nějakej prach zustal. Tak… poslední
geno123 13.02.2020 15:41
geno123
len pre info , 90% prachu co sa dostane na foliu pri lepeni NIE JE z folie ani z displeya, je to zo… nový
fallon 13.02.2020 11:17
fallon
v priestore s čo najmenšou prašnosťou, kde sa nikto iný nepohybuje a osobne mám pri tom položený mob… nový
robert13 13.02.2020 11:20
robert13
Jde poznat rozdíl mezi sklem za 500 a za 30kč? já mám spíš dojem, že skla to jsou stejný, jen dané d… nový
martinsadad 13.02.2020 12:36
martinsadad
na iP jsem si vždy kupoval, nějakej shit z ali nebo wishe, s tím že se mi samozrejmě vždy povedlo kr… nový
geno123 13.02.2020 15:41
geno123

Podaří se... Koupil bych nové [fixed-pro-iphone-x-d5116862.htm]
To zabere určitě.
Nebo potom to sklíčko spolu s displejem mobilu, pořádně očistit isopropylem.
Ale jestli to zabere, netuším.
Mně se to povedlo taky zrovna u drahého ochranného skla.
Všechno perfektně vyčištěné, ale stačilo, aby moje drahá polovička pustila za mnou psa. Zavrtěl ocasem a už tam byl chlup i prach. Nakonec jsem koupil nové sklo.

Žiadne ofukovanie - víri sa tým prach. Izolepa je hnus, mám s ňou zlé skúsenosti po iných aplikáciách, keď som ju potreboval odstrániť a ostalo lepidlo na ploche...
Stalo sa mi, že pri vyťahovaní mobilu z vrecka sa mi nejak roh skla zaprel do látky a vytiahnutím mobilu sa celé sklo od mobilu oddelilo a prilepilo o nohavice.
Vyzeralo to zúfalo a beznádejne - stovky vláken...
Použil som krepovú maskovaciu pásku pre maliarov, ktorú som mal doma. Nedával som tomu veľkú nádej ale reku... ak neskúsim, môžem rovno zahodiť, ale čo, ak sa podarí?
Podarilo sa absolútne bezchybne. Všetky chlpy a vlákna ostali na páske a sklo ostalo absolútne čisté, bez ovplyvnenia lepivosti skla. Vzhľadom na šírku skla som musel dať vedľa seba na doraz dve pásky a na prvýkrát sa mi ich nepodarilo dať ideálne bezmedzerovo. Tak som to opakoval. Nemal som čo stratiť. Dokonca som pásku dosť intenzívne pritláčal na sklo. Ako píšem, v prípade potreby môžeš pásku aplikovať kľudne niekoľkokrát.
Nechcelo sa mi veriť, že ako beznádejne vyzerajúci prípad môže byť vyriešený úplne dokonale. Sklo mi potom naďalej dlhodobo slúžilo do doby, kým som ho musel vymeniť kvôli roztiešteniu okraja po páde telefónu.
Toto možno aplikovať aj v prípade, že sklo je nalepené a niekde v blízkosti okraja máš nečistotu - stačí poodlúpnuť kritické miesto a podlepiť kúskom maskovacej pásky. Nečistota ostane na nej a sklo opätovne pritlačíš. Lepivosť skla nie je nijak ovplyvnená

v priestore s čo najmenšou prašnosťou, kde sa nikto iný nepohybuje a osobne mám pri tom položený mobil na rozprestrenom navlhčenom obrúsku a mám navlhčené ruky (nie, čiapočku z alobalu so špicom si nedávam :-D)
Raz som si dal sklo nalepiť u "odborníkov" = baba v predajni príslušenstva k mobilom a na môj protest, že veď je tam nečistota, odpovedala, že to nebráni funkčnosti...
Odvtedy to aplikujem zásadne sám

Jde poznat rozdíl mezi sklem za 500 a za 30kč? já mám spíš dojem, že skla to jsou stejný, jen dané do lepší krabičky. Obecně mi sklo dražší vydrží mín než to za 30 kč. Proto radši koupím rovnou 10 kusů i pro bratra, přítelkyni a tak. Sklo mi vydřží aspon tak 2 měsíce neponičené, pak se při pádu nakrajích naloupne, někdy i praskne, ale i tak ho další 2 měsíce nosím.

na iP jsem si vždy kupoval, nějakej shit z ali nebo wishe, s tím že se mi samozrejmě vždy povedlo krásně nalepit. Nejsem lemp a dělám to fakt pořádně jen dnes mi to bohužel nějak nyvyšlo. No a právě jsem se rozhodl zkusit to z alzy na iP X XS a 11 od Fixed "3D full protection" a je fakt, že je o něco širší a reálně v něm mobil vypadá lépe. Až na ty otřesný bublinky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru