Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejlevnější pc/nas

Tak bych mu domů chtěl koupit nějaký levný pc/nas

Být na tvém místě, bych místo PC zakoupil spíše něco na architektuře ARM.
Na Plex (plexmediaserver), Web, KODI i jako Android TV i NAS používám BPI-W2 (který má 2x OS Android TV + v pozadi jede Open WRT), jako to můžeme vidět u zařízení typu ZIDOO Z9S, + 2 x port SATA3 pro disky HDD s CPU RTD1296, na tvou činnost stačí něco za poloviční cenu.
(tyto zařízení už mají 2x port SATA 3 s vlastním řadičem kde se nemusíš bát o nějaké omezení jako u krabiček RPI kde všechny porty ovládá jeden Chip)

[89185-bpi-png]

Také spotřeba se u těchto zařízení bude pohybovat okolo 4-10W (hlavne velmi nizka spotreba v IDLE), což je u zařízení co jedou 24/24 jeden ze základních prvků. Také mají port HDMI 2a), b) s podporou 4K*UHD) což u základních NAS za stejnou cenu moc nevidíš.
Video vystup není to nutností, ale kdyby jsi chtěl kompletní samohrajku bude port HDMI určitě k dobru.

Jestli trváš na PC, tak něco podívej po něčem jako Asrock J5005 + PICO PSU. O proti tvé krabicce ma SATA porty, DDR4, a vykonejsi CPU i IGP (Intel UHD 605 s podporu 4K@60Hz)
Je podstatne vykonejsi a levnejsi + porty SATA: Asrock J5005.

Spotreba v IDLE  : 3W
Spotreba v zatezi : 9-12W
* Pri pouziti PICO-PSU, u klasického ATX zdroje je to par W vic ~ 5-19W.

[89186-asrock-png]
Diky PICOu-PSU na misto klasikého velkého ATX zdroje (ktery je velky zbytecne vykony a samotny zdroj je tak velky, jak cela samotna hotova PC bedna se zakladni deskou i disky pri pouziti PICO-PSU), to muzes dat do nejaké malé krabicky / mikro PC bedny:

[89187-pico-png]

PICO-PSU:

[89188-pico-psu-png]

Bohužel nechci sdílet svou knihovnu přes WAN, to by bylo nelegální (sdílení filmů)

To nějak nechápu. Můžeš mít ke svému NAS přístup z venčí aniž by jsi sdílel s někým jiným. To že koupíš něco jiného jak NAS nic na situaci nezmění.
Vlastní Plex který používám pod Linux (nebo Open WRT pres Docker) bez účtu Plex, mám přes šifrované připojení ruteru přesměrovanou na místní (local) adresu IP Plexu 192.168....32400/web.
Knihovnu Plex s nikým nesdílím.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny