Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejlevnější pc/nas

Tak za první, nemá defaultně kontrolu integrity dat (což je klíčová věc při výpočtu paritních dat), a navíc tato, pokud je použita jako plugin, neumožňuje nijak zpětně rekonstruovat data. Zároveň to taky znamená, že chybně zapsaná data mají automaticky chybně spočítánu paritu, tudíž opět haluz jako prase, která absolutně popírá potřebu jakože-raidu, protože na prosté užití více disků prospanovaných do jednoho virtuálního volume stačí použít adekvátní filesystém. Cimrmani by to nazvali mučidlem, které nemučí.

Za druhé: Co se týká opensource, tak vše, co je zdokumentované, ověřené a funkční si milerád uplácám sám, protože pak vím, jak jsem to udělal a znám to řešení do posledního šroubku, takže jej můžu nasadit bez obav. Takhle mi běhají servery po celé republice dlouhé roky, rekordmanovi je letos 12 let.

Za třetí: některé produkty za peníze by mohly být zadarmo a i tak by byly drahé, ale mají aureolu "produktu," ale přitom je to při podrobnějším zkoumání bloatware jak vyšitý.

Za čtvrté: jak jsem psal: jako úložiště na bezcenné filmy, které můžeš vidět v libovolné online službě postačí úplně cokoli (viz výše). Ale jakmile se jedná už o nějakou běžně nedostupnou raritu, nebo dokonce soukromá videa, není žádný HW dostatečně drahý na to, aby vyrovnal případnou ztrátu těchto dat. Bohužel, tiering dat podle důležitosti unRAID nezvládá, umí jen to jedno: naskládat data do fakepole. Budou bez integrity, zato volume bude sexy velká. Ne díky, tohle fak ne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...