Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejlevnější pc/nas

1) v tom pripade maji problem i jina RAID reseni (vcetne oblibeneho synology, nebo linuxoveho mdam), jelikoz taktez neresi integritu dat.

2) ne kazdy na to ma znalozti, naladu, a cas. Pokud mi nekdo za rozumnou cenu nabidne funkcni reseni, nemam problem mu ty penize dat. O znalosti do posledniho srobku diky otevrensti kodu dost uspesne pochybovat... proc si pak tedy to reseni nenapises rovnou sam?

3) S tim souhlas.

4) Situace na poli VOD sluzeb neni takova abych si zaplatil jednu a mohl koukat (skoro) na cokoliv a trend je bohuzel spis opacny, kazda si snazdi drzet nejake sve exkluzivni tituly. Pokud se jedna o soukroma nebo jinak raritni videa nebo data obecne, tak je mam zalohovana ve vice kopiich a na vice mistech.

ZFS jako takove se mi kdysi prave diky integrite dat a dalsim vlastnostem zalibilo... bohuzel behem testovani prave freenasu jsem z toho nadseni vystrizlivel... pokud unRAID je dle tebe mucidlo ktere nemuci, tak FreeNAS je mucidlo dokonale... na domaci uloziste totalni overkill. Jak po strance zprovozneni, udrzby tak po strance HW naroku... kdyz uz jsi tu vyzdvihl kontrolu integrity dat proc nedodas ze zaroven s tim by mely byt pouzity ECC pameti? Bez toho je to jako postavit si luxusni vilu a zaklady mit z bahna...

pokud se tazatel rozhodne pro stavbu nasu, tak ma alespon na vyber z vice alternativ... Pokud ale ma pripojku k internetu s alespon trosku slusnym uploadem, nekomplikoval bych to a streamoval.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny