Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Samovolný restart Pc během hraní her

MEMtest 4.* podpopruje DDR4 Support ? SPD pro DDR4 byl přidan az ve verzi 6.*.

No, ono pravdu máš i ne.
Všeobecně sedí to co píšeš, ale poslední build mají implantováný už trošku rozdílnou verzi o proti předešlým proto zminuji "MDSched 18362" která ty testy provádí, jak to napsat, trochu jinak jak její předešlé.

1) Základní : MATS+, INVC a SHCKR
2) Standartni : LRAND, Stride6, CHCKR3, WMATS+ a WINC
3) Hloubkový : MATS+ (cache dezaktivované), Stride38, WSCHCR, Wstride-6, CHCKR4, WCHCKR3, ERAND, Stride-6 a CHCKR8

- Nabídka CACHE:

1) Aktivované
2) Neaktivoané 
15 x  opakovani /  Pass COUNT  ETC.

[89228-wmd-png]

- Některé položky které v předchozích verzích nebyly k dispozici a vše potřebné k tomu, aby jsi určil jestli jen RAM vadná i oproti Mtest a složitějším patternes podporuje BOOT v UEFI .
- MEMtest V4.* kupříkladu nepodporuje XMP Support tak jako DDR/EPP/XMP SPD, Row hammer tes, neumožňuje vypnutí CACHE pro CPU.
- Tak jestli bych měl osobně zvolit mezi MEM test 4.* a MDSched pro diagnostiku RAM DDR4 + CPU Ryzen, tak bych dal přednost MDSched (který před MEM test 4.* podporuje jak DDR4, tak Ryzen, tak UEFI, Secure boot)

Co se týče tazatele, jsem si na 85% jistý, že RAM vadná není, ale problém bude spíš v samotném nastavení ( BSOD samozřejmě není vždy podmínkou hlavně u Ryzen "které modrou obrazovku nemaji" :-) - nebo alespoň neměli) jak HW problém, kde mu problém zmizí buď hned po aktualizaci Agesa (na 1.0.0.4), spravném nastavení parametru a napájení pro RAM, pořadí DIMM.
(Když na to přijde, tyto problémy můžou byt projevem často špatného časování CL, nebo profilu XMP).

Když Aktualizuje Agesa, vypne XMP a stáhne tu RAM na 2666MHz, budou zapojeny do spravného kanalu DIMM tak jem si jistý že mu ty hry padat nebudou ;)

PS: Dodal bych, ze když pracuješ na nějakém klientovy kde tu diagnostiku na novejsim HW provádíš, tak se MDSched hodí, ale psát to nebudu, protože ze mi můj malý prstík "Tony" říká, že určitě patříš mezi ty zaběhlé IT kteří mají vždy flašku teda flešku s nástroji sebou v kapse :-p

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny