Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem sestava do 40k

Za me je to spatlane. Na jedne strane se setri na procesoru a da se tam 3700X, kdyz 3800X neni o moc drazsi. Na druhe strane se tam narve nejdrazsi chladic procesoru co existuje. Chapal bych tu Noctua spolu s 3800X, ktera preci jen topi vic, ale proc je tam spolu s 3700X?

Jedine, ze mas pozadavek na maximalne tichou sestavu, tak ten chladic a 3700X to bude hodne tiche, jenze tam na druhou stranu strelis grafiku s mirne hlucnejsim chlazenim Windforce, to proste nedava smysl. Proc tak peclive resis tiche chlazeni procesoru, kdyz potom neresis chlazeni grafiky a nevadi ti, ze to bude mirne hlucnejsi nez treba MSI Gaming edice nebo i Gigabyte Gaming pripadne Aorus?

Stejne tak deska B450 sice byt muze, ale urcite bych radeji priplatil za X470 (napriklad MSI X470 Gaming Pro) nez priplacet za skrin, kdyz by bohate stacila nejaka za 2.000. Chapu, ze se ti ta skrin libi a ze chces domu neco hezkeho, aby to vypadalo, ale proc pak setris na krucialnich komponentach jako je deska?

Jinak zalezi co dela za praci, na hry rozhodne staci i tech 16GB 3200MHz (2x8). Je mozne, ze ten novy Flight Simulator si rekne o hodne RAM, ale hry, ktere budou pozadovat nad 16GB budou podle meho nazoru jeste nejaky ten rok spis vyjimka.

SSD bych do nove sestavy take volil M.2 a to NVMe. Naopak Crucial MX500 s M.2 SATA je nesmysl, leda to ubere dva porty ze SATA na vetsine desek. Ale pokud je to levnejsi nez klasicke SATA SSD, tak potom asi jo, jestli se do toho neplanuje casem dokupovat vetsi pocet dalsich disku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny