Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s nastavením wifi routeru Mikrotik

Už nevím co s tím.
Starý wifi router už dosluhoval (přehříval se), tak jsem asi před půl rokem pořídil Mikrotik hAP ac².
Nastavil jsem ho do výchozích hodnot (už si to nepamatuju, ale tipuju "Home Dual AP") a vše fungovalo. Než jsem do toho dnes rýpnul - chtěl jsem zkusit změnit DNS na https://adguard.com/cs/adguard-dns/overview.html, abych ženě snížil otravnost reklam na mobilu. Bohužel jsem nějak přehlíd výchozí volbu Quick nastavení a omylem přepnul režim na PTP Bridge CPE.
Přestalo to fungovat a i když jsem od té chvíle už asi potřetí resetoval do výchozího nastavení (podržet reset během zapínání až kontrolka zabliká) a nastavil snad stejně jako předtím Home AP Dual, odmítá mi to fungovat - tedy wifi mě přihlásí, adresu dostanu, ale na Internet mě to nepustí (ani ping třeba na 8.8.8.8). Podivné je, že když to zapíchnu až jako druhý router za ten starý (WLAN mikrotiku do LAN starého routeru), tak se přes wifi na něj přihlásím (mám tam jiné SSID), a internet funguje.
Ještě divnější je, že přesto, že jsem to už třikrát restartoval, když se kouknu do webového rozhraní nastavení mikrotiku, je tam zase jako aktivní ten režim PTP Bridge CPE. Přepnu na Home AP Dual, zkusím Internet - funguje. Přehodím WLAN ze starého routeru do nového a zas nic...
Nenapadne někoho, kde dělám chybu? Naštěstí ten starý router (než se zase přehřeje) funguje, tak se můžu ptát...

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny