Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem RAM problém.. ?

Zdravím,

nedávno jsem kupoval novou 512 SDRAM od Kingstonu a 512 neznačkovou do mé základní desky ECS K7VZA (3 133Mhz SDRAM sockety). Moje dosavadní paměť byla 256 MB.
Paměť jsem vkládal společně s novou grafickou kartou ATI RADEON 9600, a s mým počítačem se začaly dít hned dvě zvláštní věci:

1. Poté, co se načetly windows XP (loading obrazovka), monitor se na malou chvíli vypne s obvyklým "NO SYNC OR SIGNAL OUT OF RANGE", což se zobrazuje vždy při vypnutí a restartu.
Za 1-10 vteřin znovu naběhne obrazovka a vidím modrý "načítací" obraz windows (Spouštění, Vítejte...)

To mi bylo obhájeno jako že mám starý monitor ( AOC 15''), a grafická karta si s ním moc nerozumí.

2. Pokud resetuji/restartuji/vypnu a zase zapnu počítač, mnohdy se po onom rituálu s grafickou kartou stane, že obrazovka zůstává vypnutá circa na 30 sec až na minutu, poté vidím tak minutu kurzor myši na černé obrazovce, nakonec modrou načítací obrazovku, kde trvá obvyklé načítání o dost déle. Když se konečně dostanu na plochu, vidím pouze obrázek. Pokud vyčkám čtvrt hodiny, spustí se i ikony a nabídka start, ale vše běží vělice pomalu.
Řešení jsem viděl ve vypnutí počítače a opětovném zapnutí zhruba po minutě, kdy vše naběhne tak, jak má.

To mi bylo obhájeno jako chyba RAM.
zkoušel jsme Memtest jednotlivě na každou RAMku, u dvou 512 mi hlásí, že jsou v pořádku, ale u mé staré 256, že ne. Vyjmul jsem ji, ale problémy jsou stále, jindy se to stane, někdy zase vůbec.

Nějaké nápady? Může jít o konflikt hardwaru?

Předem děkuji,
-K

Předmět Autor Datum
Podle mě to dělá ten radeon. Strč tam původní kartu. Nastav v biosu rychloast agp na 4x pokud to jde… poslední
MM_tank 31.08.2008 19:23
MM_tank

Podle mě to dělá ten radeon. Strč tam původní kartu. Nastav v biosu rychloast agp na 4x pokud to jde a vypni fastwrites. Otestuj kartu jinde. Možná je deska s kartou nekompatibilní.

Ten nápad dávat do toho počítače dvě nové 512sdram a novou kartu je dle mě finanční nesmyl, já bych doporučil vyměnit desku (za desku s integrovanou grafikou, která +- výkon toho R9600 mít bude),dvoujádrový procesor a dát tam gigo ram pohybovalo by se to v řádu 2500-3000kč plus ještě můžeš prodat staré díly za 500-1000...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru