Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nedá. To je na 90% velkoOEM licence, která má zablokovanou aktivaci. A i kdyby to byla "normální" OE…
touchwood 31.08.2008 22:42
touchwood
To je na 90% velkoOEM licence Těch 10% je touchwoodova rezervní konstanta? Stačí se podívat na ilus…
host 31.08.2008 22:46
host
až tak jsem to nestudoval :-) Viděl jsem na štítku dva řádky a udělal jsem kvalifikovaný odhad :)) poslední
touchwood 01.09.2008 07:17
touchwood
Podle mě jdou některé značkové pc a ntb zaktivovat přes net jen jednou (normálně 3x) a pak se musí z…
MM_tank 31.08.2008 23:20
MM_tank
Win zo znackovych PC nejdu aktivovat ani raz. "Aktivuje" sa to lokalne pomocou OEMBIOS len na PC ku…
MM.. 31.08.2008 23:36
MM..
Myslím že to není tento případ. Není to číslo k Windows XP plus uložený klíč v biosu.Pokud by to tak…
MM_tank 31.08.2008 23:58
MM_tank
Nechapes. Kluc je vzdy iny a aj nalepka je vzdy k tomu. Verifikuju sa oembios subory (ktore su len n…
MM.. 01.09.2008 00:06
MM..
Je možné že je to oproti Vistě jiné. Pokud dobře chápu tak u visty mají velcí výrobci (asus,acer, le…
MM_tank 01.09.2008 00:13
MM_tank
To je vista, tam je to ine (metoda SLP2.0) neviem presne ako funguje, vistu sa snazim na 10km obchad…
MM.. 01.09.2008 00:16
MM..
No já psal že nejsu programátor:-D:-D Já napíšu do gogole "slic bios ex38-ds5" případně požádám prog… nový
MM_tank 01.09.2008 00:20
MM_tank
No hej, da sa aj tak :-) U XP je to jednoduche, ak suhlasi ten identifikator v BIOSe (vid link) na s… nový
MM.. 01.09.2008 00:22
MM..

nedá. To je na 90% velkoOEM licence, která má zablokovanou aktivaci. A i kdyby to byla "normální" OEM, tak i tak to není legální, protože prodej již zakoupené OEM licence je možný jen s HW...

Podle mě jdou některé značkové pc a ntb zaktivovat přes net jen jednou (normálně 3x) a pak se musí zavolat (buď to vyřeší telefonní automat nebo dostaneš k telefonu pracovníka podpory). Tomu řekneš že máš na počítači štítek a že to máš na jendom počítači.

Nevím co je prodej již zakoupené OEM licence. OEM licenci lze použít k legalizaci OS. Pokud kupující dostane CD, číslo a doklad o zakoupení může mu být jedno komu to microsoft předtím přeprodal a má legální systém protože za to číslo dostal microsoft peníze.

Tyhle XP jsou levnější protože jsou jakože pro DELL stejně tak sem viděl cdčka pro Prestigio a dá se to normálně legálně objednat do PC obchodu. Cena je levnější o pár stovek protože dell nebo prestigio toho od microsoftu koupí mraky. Osobně to nemám rád protože to opticky vypadá jako švindl. Nicméně microsoftu za to někdo zaplatil a ta licence by tedy měla platit...Nakonec to naši obchodníci přestali brát.

Kde se k tomu dostal ten prodejce jestli to někde čórl nebo je správce sítě a zbylo mu to nevím. Ale myslím to není problém kupujícího zjišťovat to.

Win zo znackovych PC nejdu aktivovat ani raz. "Aktivuje" sa to lokalne pomocou OEMBIOS len na PC ku ktoremu je urceny (identifikacia podla BIOSu).

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb457078 .aspx

In order to reduce a significant source of piracy, Microsoft has disabled online activation for COA Keys that are attached to PCs that have been pre-activated by OEMs.

P.S. telefonom to mozno pojde ale musel by si klamat a ci to bude legalna instalacia Win o tom dost pochybujem.

Myslím že to není tento případ. Není to číslo k Windows XP plus uložený klíč v biosu.Pokud by to tak bylo bylo by číslo na štítku vždy stejné. Sám sem viděl podobný cd od prestigia, klíče jsou vždy jiné.

Ostatně víc sem to co popisuješ (jeden licenční klíč + klíč (soubor) v biosu) viděl u visty ale jak sem se dočetl jde to i u XP.

Nechapes. Kluc je vzdy iny a aj nalepka je vzdy k tomu.
Verifikuju sa oembios subory (ktore su len na tom znackovom CD) oproti identifikatoru v BIOSe ktory musi suhlasit s oembios subormi. Kluc musi byt urceny pre tie konretne oembios subory, ale kluc je na kazdom PC iny, ale moze byt aj na kazdom PC rovnaky, v tomto pripade je to uplne jedno.
V BIOSe nie je ziaden kluc, len identifikator znacky toho PC.

Daj si do google oembios.

Je možné že je to oproti Vistě jiné. Pokud dobře chápu tak u visty mají velcí výrobci (asus,acer, lenovo...) jedno instalační číslo pro každou verzi Vist (ultimate, busines..). To číslo se po zadání "zpáruje" se souborem v biosu a pokud to sedí je hned zaktivováno. Mám to i vyzkoušené:-D

Myslím že v biosu je soubor ve kterém je uložená nějaká hasl co pokud sedí s instalačním klíčem tak je to OK. Tomu říkám klíč, nejsem programátor.

No já psal že nejsu programátor:-D:-D Já napíšu do gogole "slic bios ex38-ds5" případně požádám programátora ať mi to upraví:-D
http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?t=8 14&page=1153
Ale to je pro tu vistu. Pak jsem zjistil že něco takového fungovalo i pro xp a odvodil jsem si z toho že i to číslo by bylo stejné jako u vist. Ale jak vidím detaily pro XP znáš určitě lépe.

No hej, da sa aj tak :-)
U XP je to jednoduche, ak suhlasi ten identifikator v BIOSe (vid link) na spravnej adrese, a mas HP/Dell apod CD s oembios subormi (z Aukra alebo vyrobene z obycajneho CD, oembios subory sa daju aj stiahnut), tak vobec nepotrebujes aktivovat. P.S. na instalaciu potom mozes pouzit aj tieto instalacne cisla priamo od MS :) http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb457078 .aspx

P.S. ja inac debilitu MS nechapem, na jednej strane neskutocne buzeruje slusnych ludi aktivaciou, a na druhej strane sa to da takto lahko ochcat (upravit BIOS je robota na minutu) a Win prejde cez vsetky WGA verifikacie...
P.S.2. samozrejme mam to overene len kvoli zakaznikovi ktory je velko-OEM, nie ze by som to pouzival sam :))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru