Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno FM radio pro Android 10

Zdravím.
Mám tlf TCL Plex a po instalaci Android 10 zmizelo FM rádio, které hraje s využitím kabelu sluchátek jako antény. Při koupi tam byl Android 9. Pokud jsem v oblasti, kde je signál, tak to příliš nevadí, data mám v dostatečném objemu. Problém je, že se poměrně často vyskytuji mimo dostupnost dat a to rádio by tam bodlo. Ale nehraje. Důvodem pro odstranění je podle informace, kterou jsem zachytil, obava o zabezpečení ze strany Google. Telefon HW pro FM rádio má, jinak by předtím nehrálo.

Zkoušel jsem víc jak 10 app z Google store, ale všechny jsou jen internetové rádio. Nevíte o app, která by původní, ve verzi 10 odstraněnou aplikaci nahradila?

Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A neni ten telefon jeste v zaruce? Bych jim to otriskal o hlavu, kdyz tam zapomenou dat do nove verz…
RedMaX 14.03.2020 08:07
RedMaX
S telefonem problém není. Funguje jak má. Je to záležitost google. Myslím, podle toho co jsem k tomu…
yorg 14.03.2020 10:58
yorg
Neni to problem Google. Ten s tim nema nic spolecneho. Google poskytuje aplikace Google Apps, ktere…
RedMaX 14.03.2020 13:25
RedMaX
Už jsem zdroj té informace našel. Viz zde https://mobilni-telefony.heureka.cz/tcl-plex/recenze/#sect… poslední
yorg 15.03.2020 20:58
yorg

A neni ten telefon jeste v zaruce? Bych jim to otriskal o hlavu, kdyz tam zapomenou dat do nove verze Androidu aplikaci pro FM radio. Aspon je videt, jak se ty noname nevyplati kupovat, pak jsou z toho jen problemy.
Stejne ale, pokud by reseni s reklamaci nepripadalo v uvahu, tak zkusit nekde sehnat tu starou aplikaci z Androidu 9 a zkusit ji nahrat i na novy Android 10, ja si myslim, ze to je klidne 50/50, ze to muze fungovat.

Neni to problem Google. Ten s tim nema nic spolecneho. Google poskytuje aplikace Google Apps, ktere mu vyrobce musi zaplatit, ale samotny Android je open-source. Vyrobce si stahne zdrojaky, prida ovladace, prida vestavene appky a nainstaluje to na telefon.
Jednoduchy dukaz je, ze kdyby za tim stal Google, nebyla by radio aplikace na zadnem telefonu s Android 10. Jenze tak to neni, jinde FM radio normalne je.

Už jsem zdroj té informace našel. Viz zde https://mobilni-telefony.heureka.cz/tcl-plex/recenze/#section

po aktualizaci na android 10, která se spustí při prvním spuštění a nejde bez ní pokračovat v natavení telefonu zmizelo FM rádio. Když jsem volal na technickou podporu, bylo mi sděleno, že o prblému ví a opraví. druhý den mi pán volal zpět a tvrdil, že FM rádio nebude. Dle jeho tvrzení je to rozhodnutí Gogle aEU z bezpečnostních důvodů. Dále mi pán doporučil stáhnout si internetové rádio, dle jeho tvrzení, je sptřeba dat minimální asi jako maily. Můj datový balíček 1G bych spotřeboval za dvanáct hodin.

... a další https://www.gsmarena.com/tcl_plex-reviews-9841.php

FM/AM radio is phasing out in Europe due to European regulation. Outside Europe, radio is still working...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru