Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno MS WORD - jak odstranit žluté pozadí textu?

Word 95 až 2000: V editoru Microsoft Word 95 až 2000 klikněte na šipku vedle ikony zvýrazňování (obrázek barevně podtržené tužky) na panelu formátování a zvolte si barvu, kterou chcete pro zvýrazňování použít (viz obrázek). Poté, co si vyberete barvu, změní se kurzor na symbol zvýrazňovače. Stiskněte levé tlačítko myši a přetáhněte kurzor přes část textu, kterou si přejete zvýraznit, pak tlačítko myši pusťte.

Chcete-li zvýraznit určitý blok textu rychle a jednoduše, můžete namísto myši použít shortcut. Pro zvýraznění jednoho slova stačí na něj dvakrát kliknout, pro zvýraznění věty stiskněte klávesu Ctrl a pak klikněte na kterékoli místo věty, pro označení celého odstavce třikrát klikněte na libovolné místo odstavce.

Kurzoru ve tvaru zvýrazňovače se zbavíte (a ukončíte tak zvýrazňování) tak, že znovu kliknete na ikonu zvýrazňování nebo pouze stisknete klávesu Esc. Nechtěné zvýraznění odstraníte tím, že zvýrazněný text znovu označíte kurzorem ve tvaru zvýrazňovače nebo použijete výše uvedené shortcuty.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny