Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Všechny hry jsou trochu rozmazané

Neni to obtezovani, jsme tu poradna k pocitacum, takze pokud se drzis tematu, tak se smele ptej.

Nemel jsem predtim cas, takze ted obsahleji:

I ten Asus je 6-bitovy.

Tady mas pomerne obsahly katalog monitoru, kde najdes temer vse sam:

https://www.displayspecifications.com/en

Jedna se o to, ze Windows standardne nic jineho nez 24bit nepodporuji, to je tech 16,7 milionu barev. Tudiz kdyz mas monitor, ktery umi jen 3x6bitu (18bit), tak se zbytek barev musi dopocitat. Tomu dopocitavani se rika FRC a takze mas na kazdou barevnou slozku toho RGB 6bitu pravych + 2 bity dopocitane, dohromady teda (6+2)x3=24 = 16,7 milionu.
To FRC je ale ruzne kvalitni a tak se muze stat, ze u levnejsich monitoru to bude mazat. Je trochu divne, ze to tam vidis tak moc, vetsina lidi to neresi, ale mozne to je. Pokud chces monitor s kvalitnima barvama, musis dat vic penez za pravy 8bit panel.

Navic u 27" monitoru uz jsou i samotne body dost velke a je otazka, jestli nejit do vyssiho rozliseni, pokud si potrpis na kvalitu zobrazeni. Jenomze vyssi rozliseni = vyssi naroky na grafiku a teda nemusis dosahovat tak vysokych FPS. Je proste tezke poradit nejaky konkretni monitor, protoze narazis na limity, kdy budes muset udelat nejaky kompromis.

Zkus zjistit, co maji za monitory tvoji kamaradi nebo aspon zkus zajit do nejakeho obchodu, kde maji monitory vystavene* a nechali by te treba neco ozkouset, treba si priprav nejake zkusebni obrazky nebo video, na kterem by jsi toho zkusil vic a mohl se sam rozhodnout, jakym smerem se budes ubirat. Mne treba staci 60Hz monitor, ale mam velkej 32" s rozlisenim 2560x1440 a 10bitovyma barvama. Taky to byl kompromis.

Edit: * sakra koronavirus, obchody ted asi moc ne. :-/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny