Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s vypálením DVD

Dobry den. Prosím o pomoc. Snažím se vypálit neco na DVD a mechanika me říká ať vložim zapisovatelny disk, přitom DVD je na 100% prázdné. Už jsem na této mechanice párkrát vypaloval a bez problémů jen si nejsem jistý jestli někdy na DVD. Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nad rámec dotazu, offtopic. Není mi jasná potřeba v roce 2020 cokoliv vypalovat na CD/DVD. Jo, nech…
L-Core 28.03.2020 19:31
L-Core
Já měl v dobách, kdy jsem ještě něco vypaloval problém s disky Emgeton. Potom jsem používal už jen D… poslední
Lukas1982 29.03.2020 12:36
Lukas1982

Nad rámec dotazu, offtopic.

Není mi jasná potřeba v roce 2020 cokoliv vypalovat na CD/DVD. Jo, nechal jsem si taky v nemocnici "vypálit cétéčko" - jen proto, že sestřička neuměla na nahrát na flešku.

Pokud by to mělo být jako záloha dat, obávám se, že dnes bude problém sehnat "pořádná" média (v době před x lety, kdy zálohování na DVD bylo v kurzu, se za taková považovala média od Tayio Yuden, případně Verbatim DataLife+, vyrobená v Mitsubishi Chemical). Na DVD zálohu bych dnes zvolil výhradně formát DVD-RAM. Na rozdíl od dob minulých, je to snad už standard všech vypalovaček. Cracknuté BHA drivery od Toshiby už jsou dááávno minulostí, snad.

Já měl v dobách, kdy jsem ještě něco vypaloval problém s disky Emgeton. Potom jsem používal už jen DVD Verbatim nebo Maxell. Vždycky pluska, ale fungovala i mínusová DVD. Netuším proč pluska, asi jsem myslel, že je to něco lepšího než ta mínusová. Cvičně jsem teď našel krabici s filmy a divím se, že to jde i po jedenácti letech přečíst.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru