Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook se sám vypíná, záhadně mi mizí na PC místo...

je to letitý krám s ošizenou ramkou a pomalejším diskem asi 250gb. taky tam nejsou pološílené win10 - takže by mělo být rozumné místo i pro uživatelské soubory.
naopak nedává žádný smysl, že by zcela zbytečně běžící automatické aktualizce mohly pár let po ukončení podpory stahovat byť jen kilobajt dat.

chce to zkontrolovat na malware:
mám dojem, že adwcleaner už pod zastaralou vistou neběží. stejně tak ms removal tool.
ale existují free nástroje u výrobce antivirů: https://www.kaspersky.cz/free-products
"Kaspersky Virus Removal Tool" - běží i pod starými xp / vista. při spuštění se dá v nastavení zatrhnout i kontrola systémového disku, pak se s tím bude drbat asi 30 minut.
a "Kaspersky Rescue Disk" - bootovací disk pro zvlášť odolné viry, ten snad nebude potřeba

dále bych se podíval na disku na skryté / systémové soubory na disku, jestli tam neleží adresář windows.old od staré upgradované verze windows.
projít adresáře uživatelů, co skladují na ploše, v downloads a v appdata, to taky můžou být těžké gigabajty dávno stažených nesmyslů, vypalovaná cd nebo staré instalačky.

když se ten krám seká, znovu upozorňuju na fotku žeber chladiče u ventilátoru - byl tam notebuk vyčištěn?

kvůli stáří to má hodně slabý procesor, na úrovni atomu, což je děs. běží v tom nějaký antivir? zbavil bych se ho, stejně jsou k ničemu.

----
registrovaní mohou poslat soukromou zprávu. podívám se, jestli tu nemám nějaký větší notebukový disk, ať s tím není furt boj, že bych ho poslal.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny