Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nadpisy (styly) - Nefunguje obsah

Ahoj, prosím Vás, mám takový problém s Wordem 2007. Mám dokument, ve kterém mám 4 úrovně nadpisů. Mám své písmo, svoje formátování (podtržení, tučnost, kurzívu atp.). Chci však do dokumentu vložit obsah se zachováním formátování nadpisů. Nadpis příslušné úrovně si tedy vždy označím, kliknu na záložce "domů" v sekci "styly" na šipku dolů a vyberu "uložit výběr jako nový rychlý styl", dále kliknu "změnit", navolím si tam písmo, formátován atp. To samé udělám se zbývajícími 3 úrovněmi. Projedu celý dokument, označím nadpisy a kliknu na ně s příslušným stylem (1-4). Jenže potom vložím obsah a do obsahu se mi vloží pouze tak 1/4 nadpisů, i když jsou všechny zbývající označeny. Občas se mi taky stane, že v průběhu označování stylů se mi z ničeho nic třeba změní font některých již označených nadpisů. Nevíte, kde je prosím problém? Děkuji Vám.

Předmět Autor Datum
Ten měnící se font jiných stylů znamená, že máš v těch stylech nepořádek. To ale zjistíš jedině deta…
Zdenál 31.03.2020 15:54
Zdenál
Už jsem to vyřešil. Zjistil jsem, že problém byl v tom, že jsem měl před nadpisy ručně napsaná čísla…
Vety 31.03.2020 17:34
Vety
Aha. Taková základní chyba (nadpisy jsou styly odstavce) by mě opravdu nenapadla... poslední
Zdenál 31.03.2020 17:49
Zdenál

Ten měnící se font jiných stylů znamená, že máš v těch stylech nepořádek. To ale zjistíš jedině detailním průzkumem celého dokumentu, což může být v případě nějakého delšího textu téměř nemožné.
Asi nejrozumnější řešení by bylo odebrat všechny styly nadpisů, tím by nadpisy měly "chytit" výchozí "normální" styl, pak styly nadpisů nadefinovat znovu a nakonec použít správný styl na odpovídající nadpisy.

Už jsem to vyřešil. Zjistil jsem, že problém byl v tom, že jsem měl před nadpisy ručně napsaná čísla - např. 1. ÚVOD, 1.1 XY, 1.1.1 ZŽ ... A do nadpisu jsem označil pouze jméno nadpisu bez čísel a Wordu se to nelíbilo. Po označení nadpisu včetně čísla, je vše ok! :-) I tak díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru