Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tohle vs NAS

- Apple TV je na 4K + HDR velmi dobré zařízení hlavně dálkové ovládání se mi hodně zamlouvá, v mojich očích je bezchybné. U Apple TV jsem byl vždy skeptický, ale od doby kdy novějším modelům přidaly Apple store + podporu 4K a porty USB, vyladěný OS, se situace zcela změnila.
Ani cena AppleTV neni vubec spatna a vůči konkurenci velmi korektní.

- Ale s čím souhlasím, že na samohrajku je vhodnější viz Lucifer.
Zaprvé možnost volby OS dle potřeby a zaměření, možnost připojit HDDs přes 6Gb porty SATA, větší počet USB portů, pripojeni az 3 monitoru, Gb_LAN (hodne ATV boxu a Amlogic mají LAN omezen jen 10/100Mb), jde na něho nainstalovat v podstatě jakýkoliv SW, což ATV neumožňují.
Intel UHD u samohrajky stačí na vše , díky direct encoding nemá problém přehrát i 400 mbps bitrate Jellyfish v 4k@10Bit HVEC http://www.jell.yfish.us/ coz je hodně slušný. HW podpora pro encoding H.265 / HEVC (8b & 10b) V9, HDMI 2.* s podorou HDCP 2.2, podporuje RAID a OpenGL 4.*.
(jen co je škoda a menší bémol je že nepodporuje HDR. U modelu Asrock J4105 + SSD + 1x 2.5 HDD jsem se spotrebou pod 10W pri pouziti PICO PSU coz umozni aby vlezla do nejaké mikro ITX krabicky )

[89585-itx-jpg]

- Raspberry mám rád, ale Pi4 na mě působí spíše negativně hlavně s původními problémy s napájením přes USB-C, přehřívání, OS na SD karte, jeden radic pro vsechno jak pro USB, tak LAN etc na sdileni v siti nebo mini server ale staci a nestoji moc.
(Na klasické přehrávání filmů z externího zařízení nebo ze sítě, streaming VOD ale normální klasicky ATV zcela postačí o tom žádná !!)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny