Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tohle vs NAS

Chapu ze nekdo chce zarizeni vse v jednom, ale muzou z toho plynout ruzna omezeni (viz. ta SSD), takze ja radsi zvolil cestu samostatnych krabicek.
NAS mam postaveny na usporne i3-6100T v bedne od stareho PC, osazeno 5x4TB plotnovych HDD (dalsi 2 disky budu co nevidet pridavat) a NVME SSD cache.

Pouzivam to hlavne jako skladiste pro video, ciste soukromych dat mam nemam mnoho a ta zalohuji. Zatim je zastrceny v koute pracovny spolu se zbytkem sitariny, ale do budoucna se v ramci rekonstrukce bytu odstahuje z obytnych prostor uplne.
U televize (FullHD) mam po ruznem laborovani s AndroidTV boxy Apple TV 4K zapojenou skrze AV reciver. U dalsi TV (ktera se ale nachazi v jinem byte) pouzivam stale RaspberryPi3 s KODI (OSMC). Ta a par dalsich klientu primo v TV se pres internet pripojuje k NASu a prehrava media z nej. Jako kapesni prehravac na prehravani kdekoliv mam ChromeCast 2. V podstate jsem sebou prestal vozit externi disky a flashdisky :-)

RPi jsem pouzival od 1 po 3, na 4 uz jsem z tebou popsanych duvodu upgradovat nechtel, radsi jsem zvolil hotove a funkcni reseni.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny