Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Skenovani do sdileneho souboru v domaci siti

1) "sken oki" - tiskárna i ostatní sdílející přežijí název síťového adresáře (nebo souboru?) s mezerou?

2) tak jak je to zadané to vypadá na adresář (frikulíni tomu už 18 let říkají složka)
jsi si jistý, co přesně tento formát url adresy znamená?
to že tupý windowsí průzkumník 25 let default neukazuje příponu souboru neznamená, že soubory žádnou příponu nemají. odkaz pak samozřejmě nemůže být funkční, ta mezera to jen posere ještě víc.
čtu: example = \\testcomputer\test
tak to určitě není soubor, na cílovém zařízení 192.168.1.21 musí existovat takto nazvaný síťový adresář. a ty se sdílí bez mezery, třeba "sken_oki"

3) port number: nevyplňoval bych. nebývá náhodou default 6100? nebo to je jiný protokol? vlastně toto není pro síťový tisk, ale ukládání naskenovaného souboru kamsi na sambu, čili default snad 443.
radši bych to nechal prázdné.

4) username, password: je normální, že síťový adresář potřebuje u sdílení nějaké jméno a heslo. na pc je to zásadní podmínka. pokud je to sdílený minidisk tiskárny nebo routeru, může to být celkem jedno. (ale router to nebude, ta ip .1.21 je příliš nesmyslná)
některé typy windows sítí heslo vyžadují, ty máš verzi "home". já se jí štítím, naposledy jsem ji měl na netbooku s xp, kde šla heknout na profi. to se hodí právě u sdílení a přístupových práv.
anonymní = zjednodušené sdílení v xp se obešlo bez hesla, pokud byl povolen přístup pro uživatele "everyone".
jinak se home verzím vyhýbám jako morové rámě od mrchosoftu. ostatně to že museli kvůli automatickému šíření virů zablokovat bezheslový homogroup mluví za vše.

IP adresa se zmenila..Pred tim byla 192.168.2.xx,ted je 192.168.1.xx

5) předpokládám, že síť stejně pocházíš v tupém průzkumníku a proklikáváš se postupně ručně až k tomu "sken_oki". takže ti všechny adresy změnil dhcp a nemáš nikde zapomenutý skript napevno.
i chyby mluví o vadných přístupových právech, to je nejspíš to slavné bezheslí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny