Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10 minimalisticky a bezpečně

ntLite k príprave okresanej ISO W10. (Len je platený, ale dá sa ním vyrobiť desktopová desina na mieru, aj bez Defender, Telemetrie, Appraiser, Ceip, Store, Bing, Edge apod.)

WFC - nadstavba firewall W10.
Najprv je nutné zmazať komplet všetky riadky in/out vo Firewall W10, nainštalovať nadstavbu WFC, spustiť ju v zelenom šmajlíku v interaktívnom režime s oznámením v bubline pripojení in/out a v strehu pri monitore čakať, číhať kde, čím a kam sa mazaná, vychcaná desina prihlási. Vhodné je všetko, okrem nutných portov 80/443 a port pre kontrolu certifikácie a licencie desiny, Host Process for Windows Services (svchost.exe), postupne blokovať.
Aj NT Kernel & System (System), C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe a stovky iných šmejdov.

PeerBlock 1.2,
- touto "modrou kockou" dodatočne, ako bonus, blokovať neželaný prienik nutne otvoreným a voľným portom 80 a spol., sňoriac smerom na bonzácke, telemetrické servery spriateľné s MS, akamai, amazon, a desiatky iných, kam sa tichošlápek v podobe W10 nebadane, podprahovo pripája s hláseniami 64kB, šifrovaných súborov typu cookies.

Do súboru hosts by som už necpal nejaké stovky riadkov 0.0.0.0 k blokácii nechcených serverov, iba toto prežité svinstvo zdržuje štart a plynulý beh W10.

Dism++ x64 *exe v Options - Expert mode odinštalovať nechcené appx, neželaný startup kadečoho spustený na pozadí s vyčistením bloatware a vyčistením komplet bordelu vo WinSxS, duplicitných systémových súborov, dll a ako bonus desiatky iných možností v Dism++.

Dokonca sa dá odstrániť u zástupcov ikon na ploche špatiaca šípka (remove shortcut arrows) jedným klikom, nemusí sa sľušný, pracovitý, poctivý, prevychovávaný občan manuálne, inteľigentne, hrabať v kapitaľistických, amerických Registroch.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny