Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Možné způsoby propojení síťových prvků - nestandardně oddělit modem

Zprovoznil jsem řešení 2 s režimem bridge (kromě dlinku samozřejmě to vyžadovalo i definovat WAN port na Netgearu) --- názvy jsou náhodné a připomínají výrobce, jen pro orientaci.

Otázky:
- Jaký konkrétní protokol protéká tím 20m kabelem? (jaké má vrstvy) Já vím, mohl by to být PPPoE, ale nejsem si jistý, jelikož volba PPPoe se objevuje i v normální nebridgovaném režimu a tam žádný kabel není (vše je uvnitř routeru) - pochybuji, že by byla ADSL část a zbytek routeru spojená tím stejným rozhraním Ethernet jako nyní (bridge-dlink, wan@lan(PPPoe) -netgear), minimálně tam musí být o nějakou vrstvu víc.
- Je možné. aby kabelem spojující oba prvky šel i běžný IP traffic a nezůstaly PC u Dlinku odřízlé (fakt nechci přidávat další 20m kabel). Na úrovni protokolu samože. Jestli to dají zařízení je věc druhá. Tedy jestli se do portů spojující oba prvky kromě relace ADSL vejde ještě běžný síťový traffic.
- Šel by režim 2nebo1 zprovoznit, bez použití režimu bridge?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny