Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc s výběrem internetového poskytovatele

Zdravim,

asi se to tu probíralo už dostkrát, ale rád bych si nechal poradit s výběrem internetu.

Momentálně jsem u Airway Netu. Na střeše mám anténu, ke které jsem jen já připojený a ta chytá signál z nějakého vysílače o pár kilometrů dál.
Všechno doma používám přes internet - televizi, počítač, některé spotřebiče, dokocne i světla nebo teplotu ovládám přes mobil, takže internetu mě doma je na prvním místě.

Airway net je fajn co se týče nějaké podpory - zavolám tam, oni přijedou do hodiny a snaží se. Tam se fakt nic vytknout nedá, jsou perfektní. Ale už měsíce a roky s nimi "bojuju" - volám jim
téměř pravidelně kvůli nějakým problémům, je mi skoro už blbé je neustále otravovat, ale co mám dělat, když mi prostě nefunguje internet, na kterém jsem závislý z pracovního hlediska..

V domě máme optické kabely a já jsem i přesto dal přednost jim - tedy přenosu vzduchem. Teď v době koronaviru, kdy je síť všeobecně přehlcená, tak se situace velmi zhoršila. Předpokládám, že
to asi má spojitost. Nicméně mě to nezajímá, už mi došly nervy a rozhodl jsem se, že změním poskytovatele.

Tady je screenshot mého momentálního připojení:
OVmLnEb.jpg

Teď ale ke komu mám přejít: všude slyším UPC, O2 a podobně. Nevidím do toho a třeba je na trhu ještě nějaký poskytovatel, který by mi vyhovoval. Mátě nějaké tipy?
Nebojím se si připlatit za nejrychlejší připojení, protože se často stane, že hraju online hry a vedle se někdo dívá na TV, v té chvíli se mi zásadně zvýší ping a téměř nemůžu ani hrát a disconnectuju se.
Přál bych si, aby se tohle s dalším připojením nedělo. Včera jsem nahrával 8GB video na Youtube a málem jsem přišel o nervy, protože výpadky internetu mi to několikrát překazily a nakonec mi taková věc
zabrala celý den.

Další věc, které se bojím, je ta, že kdybych přešel třeba k UPC, tak při nějakém výpadku asi nemohu očekávat, že by za mnou přijeli tentýž nebo druhý den a snažili se mi pomoct. Jak časté jsou výpadky u takových providerů?

A poslední věc, kterou jsem slyšel, je že si například zaplatím 300Mb/s a ve skutečnosti nedostanu 300, ale třeba 100. Je to pravda?

Díky za jakékoli komentáře, pokud možno bez ironie atd.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže: 1. zásadní věc je to, jaký poskytovatel je v tvé lokalitě dostupný. A to si musíš zjistit sám…
Zdenál 07.04.2020 10:53
Zdenál
1. Všichni poskytovatelé na svym webu říkaj, že je u mě v domě internet přes kabely dostupný. Komu p…
Jiri909 07.04.2020 11:04
Jiri909
Komu patří dráty by měl vědět majitel domu. To ani ten vysílač nevyměnili, když je vadnej? :-?
Zdenál 07.04.2020 11:17
Zdenál
Už měsíc tam na něm něco dělaj, ale když zafouká vítr, tak mám hrozny packet losty a nedá se fungova… nový
Jiri909 07.04.2020 11:28
Jiri909
Tak buď se větrem hejbá stožár, na kterým máš anténu, nebo je mezi vysílačem a tvou anténou nějakej… nový
Zdenál 07.04.2020 11:37
Zdenál
Solidní ISP nabídne instalaci a připojení na pár dní na zkoušku zdarma.Tak se jich všech zeptej,jest… nový
Karel04 07.04.2020 12:21
Karel04
Mam UPC, naprosto super, neni lepsi poskytovatel internetu, vypadky vyjimecne, vsechno jede jak z pr… nový
RedMaX 07.04.2020 11:52
RedMaX
Teď jsem s nima mluvil, starej dům to u mě neni, v garáži maj UPC dokonce tu bednu se svýma kabelama… poslední
Jiri909 07.04.2020 12:23
Jiri909

Takže:
1. zásadní věc je to, jaký poskytovatel je v tvé lokalitě dostupný. A to si musíš zjistit sám, na dálku Ti to nikdo nepoví
2. výpadky může způsobovat třeba i tvůj přetížený router (jaký?)
3. u běžného typu připojení máš určitou agregaci, čili sdílíš kapacitu připojení s více lidmi. Proto se ve smlouvách vyskytuje formulace " 100 Mb/s". Pokud bys chtěl "garantovaných 100 Mb/s", dostaneš se do úplně jiné cenové hladiny (a ani není jisté, zda to běžný poskytovatel vůbec nabízí)

Mam UPC, naprosto super, neni lepsi poskytovatel internetu, vypadky vyjimecne, vsechno jede jak z praku.

Proste bych rekl, UPC jsou mistri sveta, jdi k nim taky. Jenze to ma hacek:

Kamos bydli 5km ode me vzdusnou carou, ma UPC, vypadky na dennim poradku, uz chtel nekolikrat odejit, ale nema moc kam. Historicka zastavba navic jeste blbej byt i z hlediska prijmu vzduchem, bojuje s tim, ale moc nenadela. UPC tam obvykle prijede do 3 dnu. Sami rikaji, ze tam maji stary rozvody z 90. let a predelat to je problem.

Proste na internetoveho poskytovatele se ptej lidi v miste bydliste a ne na netu, tady ti nikdo verohodne nemuze poradit, jaka panuje situace zrovna u vas!

Teď jsem s nima mluvil, starej dům to u mě neni, v garáži maj UPC dokonce tu bednu se svýma kabelama, takže jim dám šanci, kdyby mě srali, tak je prostě zrušim. Sousedka sice tvrdí, že jsou UPC podvodníci a stěžovala si na ně, ale pak řekla, že má UPC vlastně skoro celej barák. Každopádně díky za radu i z více úhlů pohledu, moc mi to pomohlo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru