Předmět Autor Datum
A co je to za identifikátor? Prostě label? https://www.lifewire.com/volume-label-2626045
Wikan 09.04.2020 08:45
Wikan
To nie je label. Vo Windows vidím niečo úplne iné. Toto vidím len v Androide a Linuxe. Mne to skôr p…
msx. 09.04.2020 08:52
msx.
Odpoved neznam. Ten identifikator je label, ktery se zaroven pouzije jako pripojne misto pro sd-kart…
RedMaX 09.04.2020 09:54
RedMaX
klonováním karty by se mělo přenést i to číslo. mám dojem, že u disků to tak je.
lední brtník 09.04.2020 10:43
lední brtník
Máš pravdu, ale po zväčšení oddielu na cieľovú veľkosť sa to zmenilo.
msx. 19.04.2020 21:31
msx.
Takže, aby som to ako tak uzavrel po ukončení môjho "trápenia": Ako som zistil, jedná sa o Volume ID…
msx. 19.04.2020 21:26
msx.
Zkus MiniTool Partition Wizard,ten by to mohl umět i na té SD kartě. http://www.servispckupka.cz/mi…
Karel04 19.04.2020 21:48
Karel04
Nasiel niekto riesenie? Stojim pred tym istym problemom . . .
truhlik 06.07.2020 14:45
truhlik
zkusit klonování přes acronis true image. pokud se jedná o uložení image disku do souboru a jeho poz… poslední
lední brtník 06.07.2020 15:11
lední brtník

Odpoved neznam. Ten identifikator je label, ktery se zaroven pouzije jako pripojne misto pro sd-kartu.

V linuxu to probiha tak, ze mas v systemu slozku /media, ktera je defaultni pro pripojovani externich zarizeni. Napriklad cdrom muze byt /media/cdrom. Flashka je /media/identifikator_flashky a sd-karta je /media/identifikator_sdkarty.

Tohle je defaultni automaticky system pripojovani externich zarizeni, ktery muzes a nemusis pouzivat. Muzes si vytvorit vlastni slozku treba Moje_karta a pripojit si to pres "mount" nekam jinam treba /home/user/moje_karta. Presny prikaz jiste dohledas sam, ja bych na to taky musel kouknout.

V Androidu se driv v dobe mass storage pripojovala sd-karta vetsinou do /etx_sd nebo /mnt/ext_sd. Momentalne to byva tak, ze se to pripojuje automaticky do /storage a to:
/storage/emulated/0 a /sdcard je pripojeno interni uloziste, vsimni si, ze je kvuli kompatibilite s ruznyma programama pripojeno dvakrat
/storage/identifikator_sd-karty je pripojena skutecna sd-karta.

Muze to u tebe podle telefonu by malinko jinak.

Teoreticky teda by tu sd-kartu melo jit s root opravnenim pripojit jeste jinam, ale jak moc v Androidu funguje prikaz "mount" nebo jestli je nejaka obdoba prikazu netusim.

Jinak ale vetsinou to aplikace takto natvrdo nemaji obsazene a pokud aplikace uklada na sd-kartu, tak obvykle pres relativni cestu a nasledne do svoji slozky na te sd-karte. Tudiz vetsina dobre napsanych aplikaci by si mela byt schopna sve nastaveni dohledat i pres to, ze je ted nova sd-karta pripojena pod svym jinym identifikatorem nez ta predchozi.

Takže, aby som to ako tak uzavrel po ukončení môjho "trápenia":
Ako som zistil, jedná sa o Volume ID, niekedy označovaný aj Volume Label ID. Ten sa nastavuje pri formátovaní a bežne sa zmeniť nedá. Skúšal som rôzne možnosti, nepodarilo sa. Nešlo to ani v Linuxe na Raspberry Pi. Prečo neviem, ale návody boli písané tak, že pôsobili dojmom, že by to ísť malo. Nakoniec som skúsil kartu naklonovať a Volume ID ostalo rovnaké. Takmer som začal oslavovať, len ostal posledný krok. Zväčšiť kapacitu karty na cieľovú veľkosť, lebo po naklonovaní som ostal na veľkosti zdrojovej karty. Windows to nedokázal, Raspbian to zvládol, ale po zväčšení sa mi zmenil Volume ID. Tak a bol som na začiatku. Skúšal som rôzne programy na prácu s diskami, niektoré to aj vedeli zmeniť, ale akurát na tejto karte nie. Mám pocit, či to nebolo tým, že som ju mal v USB čítačke, ale to je len moja domnienka. Nakoniec som to celé vzdal, zabil som pri tom celý deň. Dal som do telefónu prázdnu novú kartu a niekoľko hodín som ho nastavoval. Vytočený, že som tým zabil celý deň a nič som nevyriešil. Buď som neschopný alebo som nenarazil na vhodné nástroje. Zrejme to druhé.

Takže, ak ste niekto niečo takéto riešili, dajte vedieť ako sa vám to podarilo. Zatiaľ nechám nevyriešené.

Doplnené: Ešte som zabudol napísať, že som našiel aj program na klonovanie a zväčšenie cieľa na správnu veľkosť, tak som skúsil to. Lenže po niekoľkých hodinách (klonovanie cez Win32 DiskImager bolo na necelú hodinu, len nezmenilo veľkosť na cieľovú) som to zrušil, lebo zrejme sa nič nedialo, takže dotyčnému programu neurobím ani reklamu.

Zkus MiniTool Partition Wizard,ten by to mohl umět i na té SD kartě.

http://www.servispckupka.cz/minitool-partition-wizard-sprava-oddilu-disku.php

https://www.partitionwizard.com/help/change-volume-label.html

Jestli to ID ale bude pak platit i v Linuxu a Androidu, to uvidíš.
A tu čtečku karet raději jen nějakou jednoduchou, jen pro SD.Měl jsem kdysi univerzální externí Hama čtečku a ta si při připojení vytvořila asi 5 jednotek s 5 písmeny disků, i když jsem tam zasunul jen jednu kartu.A já musel klikat, pod kterým písmenem je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru